Jungle Style Akvaryum Üzerine


lojistisyenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/11/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 1681
lojistisyenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2017 16:28
Uzun zamandır çeşit çeşit akvaryumlar araştırdım ama her istediğimiz akvaryumu kuramıyoruz. Hem maddi yönü , hem tedarik yönü sorunlu olabiliyor. Ben iki yönden de muzdarip biri olarak imkanımın el verdiğince bitki almaya çalıştım.

Şuan elimde saz , kahverengi ve yeşil crypto , eledoa , tilki kuyruğu, java moss ve riccia moss var. Bunların yanı sıra monte carlo ve rotala da alacağım.

Dekorasyon için bir miktar taş ve bir kaç dal java moss ve riccia moss sarılı asma dalları var. Zeminde hagen + prodac fondo vivo karışımı kum var.

Başlıktan da anlaşıldığı gibi jungle styke yapacağım ve elimde olanlar bunlar. Becremediğim konu tamamen bitki dizilişi. Jungle style aquascape yazınca envaye çeşit tasarımlar görüyoruz ama ben kurulumu yapınca karma karışık bir şey çıkıyor ortaya.

Diziliş ve sıralama için fikir alabilir miyim ? [EDIT]lojistisyen,2017-04-01 16:30:17[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmetaydinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/06/2016
İl: Nigde
Mesaj: 1577
mehmetaydinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2017 17:10
Ufuk Bey merhaba.
"Jungle style" bitkili akvaryum türü; isminden de anlaşılacağı üzere "balta girmemiş orman" benzeri karmaşık bir görüntü oluşturmak ve budama da yapmayarak bu doğallığı kendi haline bırakmaktır. Bu yüzden ilk kurulumda bitki miktarının belli bir seviyede olması gerekir ki dediğiniz gibi görüntü boş ve göze batar bir şekilde olmasın. Bu türü denemek istiyorsanız görüntünün gözü doyurması için uzun bir süre beklemeniz gerekir. Bitkilerin dizilimi konusuna gelince ise zaten bitki türleri boylarına ve yaprak/gövde formlarına göre ön,orta ve arka plan olarak 3 türe ayrılır. Bu türleri inceleyip ona göre bir dizilim yapabilirsiniz. Ama dediğim gibi görsel illa ki dağınık görünecektir. Burada "dağınık"tan kastım sizin bahsettiğiniz türden bir dağınıklık değil; demek istediğim diğer tür kurulumlar gibi hardscape ve bitkiler net şekilde konumlandırılmış olmaz.
Keyifli hobiler.[:)][EDIT]mehmetaydin,2017-04-01 17:16:38[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir