Kabuklu Mu Kabuksuz Mu ? (artemia)


SamsunMertÇevrim Dışı

Kayıt: 13/08/2016
İl: Samsun
Mesaj: 1
SamsunMertÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2016 18:18
Merhaba,

Arkdaslar bu gun yavrular ıcın artemıa aldım fakat ılk defa kullanacagım ıcın acemılık yasadım. Aldıgım artemıa (rotifish kabuksuz) balıkcımın cok onerdıgı bır artemıa fakat kabuksuz. besın degerı olarak kabukludan daha ıyı dıyorlar fakat ben hala karar veremedım aldım suda 40 dakıka beklettım sonra verdım. fakat sanırım kabuksuz oldugu ıcın ne bır hareket var nede baska bırsey suyun dıbınde kalanları verdım balıklarda afıyetle yedı.

Sorun surda herkez kabuklu ıcın vıdeolar cekıyor ve onerı yapıyor ama kabuksuza kımse bırsey dememıs. Banada daha cok canlı olan yanı kabuklu artemıa daha ıyı gıbı gelıyor (sıfır bılgıyle bunu soyluyorum) sımdı sorum sıze..

KABUKLUMU KABUKSUZ MU ? NEDEN ?? TESEKKUR EDERIM [:geek:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DarKMooNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/04/2016
İl: KKTC
Mesaj: 692
DarKMooNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2016 18:59
Artemia biraz uğraş istiyor diye biliyorum ama ben denemedim. Bendede rotifish kabuksuz artemia var. Akvaryumdan aldığınız su ile 5-10 dk bekletseniz yeterli olacaktır fazla beklemeye gerek yok. Protein açısından birşey diyemeyeceğim ama pek fazla fark olduğunu sanmam.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

IskarmozÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 08/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 3315
IskarmozÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2016 20:45
Eğer kabuksuz yiyorsa balıklarınız o zaman canlı (kabuklu) artemia vermeniz gerekli değildir. Tabi daha faydalı olur. Kabuklu artemia yumurtaları için tuzlu su hazırlamak ve 24 saat (hatta genelde daha kısa) yumurtadan çıkmalarını beklemek pek zor değil aslında. Haftalık su değişimi yapmak çok daha zor bir iş. [:)))]

Besin değeri olarak kabuksuz elbette daha zayıftır ama skt'si geçmemiş, kapağı açılmayıp sıcağa ve neme maruz kalmamış kabuksuz artemia besin değeri olarak canlı artemiaya yakın olabilir. Besin değeri aynı olsa bile kuru yemin sindirimi canlı olan kadar kolay olmaz, daha büyük bir kısmı dışkı olarak atılır. Ayrıca birçok balık ve özellikle bazı yavru balıklar sadece canlı yemleri yerler, hareketsiz bir yemi yemezler.

Canlı (kabuklu) artemia ömrünün yaklaşık ilk 8 saatinde en yüksek besin değerine sahiptir çünkü daha kabuk değiştirmemiştir. Bu ilk 8 saatte balıklara yem olarak verilmesi veya buzdolabında bekletilip 1-2 gün sonra balıklara yedirilmesi en besleyici yoldur. Ancak oda sıcaklığında 8 saatten fazla, hatta 2-3 gün duran artemialar bile yem olarak verilebilir. Balıklara zararı olmaz artemialar canlı kaldıkları sürece, sadece daha az besleyici olurlar.

Tabi doğumdan sonra her an yüzdüğü için de enerji sarf ettiğinden artemianın ömrünün her anında besin değeri eser miktarda düşer, o kadarı önemsiz. [:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Sheyda27Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/06/2015
İl: Gaziantep
Mesaj: 8826
Sheyda27Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2016 21:11
Bana gore kabuksuz artemia suyu kirletmekten baska bir ise yaramiyor.canlidoguran veya tetra gibi kucuk baliklara verilebilir fakat buyuk balik besliyosaniz bi ise yaramaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir