Kabuksuz Artemia


azizkaracaÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2006
İl: Içel
Mesaj: 303
azizkaracaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2010 18:56
Merhaba arkadaşlar öncelikle konuyu yanlış yere açıyorsam çok özür dilerim biraz baktım bulamadım buraya açmaya karar verdim.
Artemiaların çamaşır suyu ile kabuklarından ayrılması hakkında bir kaç sorum olucaktı bu işi yapan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. 
Öncelikli sorum, daha önce yaptığım fakat dondurup parça parça verdiğim artemialar var fakat ben bunu pek sevmedim kabuksuz artemiaları gene kuluçkaya yatırıp canlanmalarını ve o şekilde vermeyi düşünüyorum. Internetten araştırdığım kadarıyla bir arkadaş her gün yumurtadan çıkaracağı kadarını çamaşır suyu işlemine tabi tutup sonra kuluçkaya yatırıyormuş bu bana biraz yorucu geldi. Bu yüzden ben artemialarımın hepsinin kabuğunu eritip o şekilde saklamayı ve her gün kuluçkaya yatıracağım kadarını kullanmak istiyorum. Sorunum şu ki kabuklarından arındırdığım artemiaları nasıl saklamalıyımki yumurtaları kuluçkaya yatıracağım sureye kadar sıkıntısız saklayabileyim. umarım karışık olmamıştır.
Zahmet edip cevap veren tüm akvaryum severlere teşekkür ederim. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SolearesÇevrim Dışı

Kayıt: 09/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 358
SolearesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2010 20:49
Aziz Bey merhaba,

Aşağıdaki linkte aradığınız bilginin bir kısmını bulabilirsiniz.
http://www.akvaryum.com/Forum/kolay_kabuksuz_artemia_hazirlanisi_k212559.asp

Saklama konusunda net bir bilgi pek kimsede yok. Bazı kişiler buzdolabında saklıyor ancak benim önerim saklamak yerine zaten toplamda 15dk içerisinde biten bir işlem olduğu için işlemi tekrar etmenizdir. Başında beklemeniz de gerekmediği için en fazla 5dk kadar uğraşmış oluyorsunuz zaten ki derin dondurucuda dondursanız onu çözmek de bir o kadar zahmetli olacaktır.

Saygılarımla,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

azizkaracaÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2006
İl: Içel
Mesaj: 303
azizkaracaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2010 21:15
Teşekkürler Soner bey Özen beyin yazısını okumuştum aynı süzgeçten hemen edinmiştim :) Ama işte saklama koşulunu merak ettiğim ve dediğim gibi biraz üşendiğim için sorma gereği duydum. Dediğiniz gibi çok bir zaman almiyor fakat ne biliyim üşeniyorum işte :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir