Kabuksuz artemia nasıl canlandırılır?


mgokkavasÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 29/01/2008
İl: Ankara
Mesaj: 576
mgokkavasÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2009 22:21
Merhaba,
 
Kabuksuz artemia hazırlamak için arama yaparken aşağıdaki bağlantıyla karşılaştım. İngilizce bilenler için faydalı olabileceğini düşündüğüm için ekliyorum.
 
Forumda işin özünü anlatan şu başlık mevcut.
 
 
Burada kabukların nasıl ayrılacağı anlatılmış. Birkaç arkadaş da bunu çok miktarda hazırlayıp saklayabilir miyiz diye sormuş.
 
Benim aşağıya eklediğim bağlantıda anlatıldığına göre kabuklar ayrıldıktan sonra basit ek işlemlerle kabuksuz artemialar buzdolabında saklanabiliyor. Daha sonra da istenildiğinde sanki kabuklu artemiadan larva çıkartılıyormuş gibi larvalar çıkartılabiliyor. Dolayısıyla kabukları ayırdıktan sonra yumurtaları buzdolabında saklama, istediğimizde cansız yumurta veya canlı artemia larvası olarak verebilme seçeneklerine sahip oluyoruz. Fotoğraflarla anlatılmış. İngilizce...
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

E_C_NÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2007
İl: Konya
Mesaj: 1752
E_C_NÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2010 18:39
Mutlu bey, bu yöntemi denediniz mi acaba?
 
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nasdaqÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/06/2009
İl: Ankara
Mesaj: 262
nasdaqÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2010 19:40
Decapsule artemia iki amaç için yapılıyor! Birincisi açılım oranı düşük yada hiç olmayan bayat yumurtaları değerlendirmek.İkinciside artemia canlandırma işlemi ile uğraşmamak.Bu ikinci amacın içerisinde kalın olan yumurta kabuğunu inceltip açılan artemianın kabuğu açmak için uğraşacağı enerjiyi kaybetmeden daha besleyici kalmasını sağlamakta var!
  Evde yapılacak decapsule işleminde inceltilen yumurtaları tekrar tane olarak kurutmak mümkün olmadığı için buz dolabında saklama ihtiyacı duyuyoruz.Bunun için özel kurutma cihazları var.
  Artemia kullanım miktarı ihtiyacımızıda göz önüne alırsak artık çokta pahalı bir ürün değil.Piyasada kabuğu inceltilmiş yada çıkarılıp hemen ardından kurutulmuş olarak satılanlardan temin etmenizin daha uygun olacağını düşünüyorum. Sadcece inceltilmiş artemiaların tekrar canlandırılma şansları var ama oran olarak verimsiz.
  Bu yöntemi 6-7 sene önce aldığım bir teneke bayatlamış artemia için yapmıştım ama tekrar canlanmadılarki buda fazlası ile bayatladıklarını gösteriyordu.Sadece yumurta olarak yavrularıma verdim. Artık bu amaçla artemia alacaksam direk decapsule alıyorum kuru olması çok işime yarıyor. Onun dışında artemiayı hala normal şekilde canlandırırım.
  Herşeye rağmen canlı artemianın avantajlarını göz önünde bulundurarak kullanılmalı...
Sağlıklı balıklar....
nasdaq772010-11-05 20:12:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir