KAHVERENGİ KAPLUMBAĞA


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2006 13:44

arkadaşlar kahverengi bi kaplumbağa aldım bugün dip taşı olarak ne koymalıyım küçük taşları yerlermi.olmaz diyosanız çay kaşığının yuvarlak yeri kadar büyüklükte cam taşlardan var onlardanmı koyayım.ve bu daha çok küçük ne zaman büyür dişi betaların yanına koysam ne olur?yem aldım ama betalara verdiğim granül yemden versem bi zararı olurmu?şimdiden teşekkürler


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oracleÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 390
oracleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2006 19:53
Kaplumbağa almakla hata yapmışsın.Ama benim lafımla tabiki hemen anlayamazsın , ilerde yaşadıkça neden böyle dediğimi daha iyi anlayacaksın.İlk günler yeşil bıcır bıcır şeylerdir ama gitgide büyürler. Büyüdükçe sorunları da büyür.Hergün zahmetle kaplumbağa akvaryumu ile uğraşman lazım gelecek .Çünkü çok ciddi ve hızlı kirleticilerdir. Balıkla birlikte kaplumbağa asla olmaz balık yemiylede asla beslenmez.Çok farklı ihtiyaçları olan bir canlıdır.Kalsiyum içeren özel yem alması lazım. Balık yemini yese karnı doysa bile vücudu doğru biçimde beslenememiş olur.Zamanla sağlığı bozulur.
Birçok gereksinimleri var bunlar karşılanmadığı takdirde zaten çok yaşamıyorlar.Örneğin ya direk olarak güneş ışığından yada UVB lambalardan UVB ışın alması lazım.Üzerine çıkabileceği kuru bölgesi olması lazım , tamamen kuruyabilmesi için ısınma lambası olması lazım.Kısaca Balıktan çok farklı bir sistem kurman lazım. Bütün bunları doğru dürüst yapan arkadaşlar bile kısa içinde kaplumbağalarında ciddi sağlık sorunları yaşayabiliyorlar.
Söylediğin cam taşlar dipte olur onları yutamaz bir sakıncası yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir