Kaplumbağa atlarmı?


rasiaÇevrim Dışı

Kayıt: 03/06/2007
Mesaj: 16
rasiaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2007 23:53
Arkadaşlar bir konuda bilginize başvurmak istiyorum...Büyük kaplumbağam yeni bir huy edindi; eskiden yüksek bir yere koyduguğumda-örneğin masaya-kenarlara geldiğinde önce kafasını uzatır sonra yüksekliği görünce temkinli bir sekilde geri çekilirdi.Fakat bir kaç kere düştü.Bu düşüşlerden sonra bir huy edindi;mesela onu yatağa koyuyorum biraz dolaşıyor ve alan dar geldiğinde önce aşağıya bakıyor,sonra gövdesini geri çekiyor ve kendini hızla aşağı itiyor...Tabii ters dönüyor. Biraz çırpındıktan sonra düzeliyor ve hiçbirşey olmamış gibi tini mini yoluna devam ediyor ve kafasına göre takılıyor...Ve bir kaplumbağa için çok hızlı...Ne ki bu şimdi ?Bir çeşit ninja turtle sendromu mu yaşıyor hayvancağız...Yani sizce bu normalmi...Ne düşünüyorsunuz ?Böyle bir deneyimi olan varmı?
Sevgiler...
Asya.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oracleÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 390
oracleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2007 23:20
Bu konu ile ilgili özel bir tecrübem olmadı ama kaplumbağaların genelde tedbirsiz canlılar olduğunu ve hareket ederken işin sonunu pek düşünmediklerini bu yüzden de başlarına bir sürü bela geldiğini iyi biliyorum.

Bu gibi bize manasız gelen durumlarda kaplumbağa gibi düşünmeye çalışmak lazım . Genelde laf olsun diye yürümüyorlar her hareketlerinin mutlaka bir manası var. Ya besin aramak ya bizden kaçmak yada daha iyi bir ortam bulmak amacındalar (mesela saklanmak yada daha sıcak bir bölgeye ulaşmak gibi). Yani ne olursa olsun yürümeye devam etmek zorundalar
Bir şeyi çok iyi biliyorlar hiçbirşeyden kaçamayacaklarını. Açık bir yerde ortada kabak gibi durmak onlar için çok güvensiz bir durum. Bu yüzden bir yerlere ulaşmak yada uzaklaşmak adına tek çareleri belkide kendilerini atmaktır. Bu yüzden riske girip yapıyor olabilirler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir