Kapon Balığı Karnı Şiş Ve Yukarda


EmrenedimÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2017
İl: Izmir
Mesaj: 52
EmrenedimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2022 01:08
Merhaba yardım ederseniz sevinirim. Yeni japon balıkları aldım 3 gün oldu yavrular daha 2 cm falan karınları petshopta da şişdi biraz ama daha da şişti ve dışkı çıkarmıyor gibiler göremedim hiç. Sürekli yukarda duruyorlar, durgun ve hızlı bir şekilde soluk alıyor gibiler. Kuyruk uçlarında da sanki biraz beyazlık var. Ne yapmam gerekiyor doğal yollar ile yardımcı olur musunuz ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sonsuzpatiÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2017
İl: Izmir
Mesaj: 165
sonsuzpatiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2022 02:25
Akvaryumunuz hakkında bilgi verirseniz iyi olur, hacmi, filtrasyon ve ısıtıcı durumu. Bir iki gün yem vermeyin, sonrasında haşlanmış bezelye tanesinin zarını çıkarıp ezip verebilirsiniz, kabızlığa iyi gelir. Ayrıca mutlaka batan yem kullanın, kaliteli ve taze yem kullanmaya özen gösterin. Ortam değişikliği ve ısı farkı nedeniyle bağışıklıkları düşmüş ve beyaz benek olmuş olabilirler, suyun ısınını kademeli olarak birer derece arttırın 29-30 derecede bir kaç gün kaldıktan sonra düzelme olursa yine kademeli olarak ısıyı 22-24 dereceye indirin. Isı artınca oksijen azalacağı için filtrasyonu dalgalanma yapacak şekilde ayarlayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alper_64Çevrim Dışı

Kayıt: 05/04/2020
İl: Usak
Mesaj: 313
alper_64Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2022 12:17
[QUOTE=Emrenedim]Merhaba yardım ederseniz sevinirim. Yeni japon balıkları aldım 3 gün oldu yavrular daha 2 cm falan karınları petshopta da şişdi biraz ama daha da şişti ve dışkı çıkarmıyor gibiler göremedim hiç. Sürekli yukarda duruyorlar, durgun ve hızlı bir şekilde soluk alıyor gibiler. Kuyruk uçlarında da sanki biraz beyazlık var. Ne yapmam gerekiyor doğal yollar ile yardımcı olur musunuz ?[/QUOTE]
Merhaba. Öncelikle yazacaklarım her ne kadar sizin sorunuza bı cevap niteliğinde olsa da genel itibariyle Carassius Auratus (Japon balığı) bakımı hakkında çaresizlikten ve bilgi eksikliğinden yazılanlar karşısında üzüntümü belirtmek istiyorum. Kediye köpeğe tüm evcil hayvanlara verilen değer ( ki bu da tartışılır) balıklara verilmediği kanaatindeyim.
Türk milleti olarak okumayı sevmiyoruz evet bu doğru. Her işimiz deneme yanılma yöntemi. Fakat canlı üzerinde yapılan deneme yanılma yöntemlerinin ise vicdani sorumluluğu bulunmaktadır. Kendimi de katıyorum bu işin içine ki zamanında 100 litrelik bı tankta yaklaşık 25_30 karışık Malawi ciklet beslemiş ve şuanki düşüncelerimle ne kadar cahilmişim, ne kadar yanlış yapmışım diye hergün kendi kendime kızıyorum. Oysaki siz bu soruyu sormadan önce eğer;
Ana Menü
Ansiklopedi
Tatlı Su canlıları
Sazansıgiller
Soğuk su sazansıgilleri
Carassius Auratos (Japon balığı) başlığı altındaki bilgilendirmeleri yaklaşık 10 dakikada anlayarak ve not alarak okusaydınız emin olun ki bu soruyu sorma gereksinimi bile duymazsınız.
Sorunuza gelmeden önce
Tankınızın hacmi
Balık sayısı
Filtrasyon sisteminiz
Tankınızın bakım sıklığı (su değişimleriniz)
Tankınızın su sıcaklığı.
Bu kriterleri siz yazmadan ben veya diğer arkadaşlarımın sorunuza vereceği cevap hep bı tahmin niteliğinde olacaktır. Çünkü gerçekten vermiş olduğunuz bilgiler ışığında benim aklıma şunlar geliyor.
Tankınız küçük balık sayınız fazla?
Tankınızda suya salınım yapan kimyasal materyaller var (renkli taş mesela)?
Tankınızın yeterli filtrasyon sistemi yok?
Tankınız yeterince oksijen alamıyor yüzey akıntınız yetersiz?
Tankınızın sıcaklık değerleri uygun değil.
Tankınızın haftalık bakımlarını aksatıyorsunuz.
Çok obur olan ve sürekli yeme koşan balıklarınızı sürekli aç sanıp fazlaca yemleme yaptınız.
Eğer ki tüm bunlara dikkat ediyorsunuz ve yine de balıklarınız tarif ettiğiniz gibiyse bu sefer aklıma petshoptan balık alırken beyaz benek olan yada yüzgeç erimesi olan balıkları almışsınız demektir. Başka bi izahatı olan varsa lütfen yazsın. Bilmemek kesinlikle ayıp değildir. Öğrenmek ayıptır.
Sizi kırmadan inciltmeden ve en önemlisi hobiye küstürmeden yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
Japon balığım hasta diyen bı arkadaşıma "tankın kaç litre" " o hacimde balık beslenmeyeceğini bilmiyor musun" şeklinde kırıcı bir üslup ile değil de örnekleyerek ve yaşanmışlıkları anlatarak yardımcı olmanın daha uygun olacağı kanaatindeyim.[;)]


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yorum yapmazÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/03/2020
İl: Ankara
Mesaj: 1527
Yorum yapmazÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2022 12:54
8 litrelik bir fanustur büyük ihtimalle. Yaşar diye satmıştır karşı taraf.
Alıcıda bilgi edinmeden alışverişe çıkarsa tamam mükemmel ikili.

Beğenenler: [T]222279,alper_64[/T][T]232419,Inteleon[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir