Kardila tetra hakkında kısa bilgi istiyorum


OrhuN SarıÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 146
OrhuN SarıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2012 18:35
Merhaba kardila tetra hakkında kısa bilgi istiyorum lepistele birlikte yaşarlarmı benim 275lt akvaryumum var bitkili ama fazla bitki yok lepistes olarak moscowblue var onun yavruları akvaryumda onlar yavrusunu yemiyo kardila tettralar onların yavrularını yerlermi acaba ? şimdiden teşekkür ederim

BALIKLAR BUNLARDIR İYİ GÜNLER


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fenerbahçeysf16Çevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2011
İl: Bursa
Mesaj: 354
fenerbahçeysf16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2012 21:09
Kardinal Tetralar dip ve orta seviyede yüzerler , Akvaryumun üstünde yani su yüzeyinde yavruların saklanabileceği alan olursa. Su üstü bitkileri yada rafya olursa yavrular yukarıya saklanır ve kardinaller onu yiyyemezler . ama bitkiler hep diplerde ise mecbur yavrularda aşağıdaki bitkilerin aralarına sakalancaklar ve kardinal tetralar aşağıda bitkilerin arasından çıkan yavruları gördükçe ara sıra yemeye çalışacaklardır . pek sorun olacağını sanmam bence alabilirsin . ben canlı doğuranlar ile neon tetra bakmıştım yavrularımıda hep büyütmüştüm fazla yenen olmamıştı . Ara sıra yenen yavrularada  üzülmeyeceksin diğer balıklar o yavrudan protein almış oluyor . Diğer balık daha sağlıklı ve dayanıklı oluyor . 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akzeroÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2010
İl: Izmir
Mesaj: 45
akzeroÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2012 09:10
Merhaba, bunlar kardinal balığı, tetra türü değil asyada çinde bulunan bir sazan türü, soğuk su seviyorlar, 25-26 derece üstünde kayıplar oluyor, çok barışçıl bir balık kendi türü içinde erkeklerin gövde gösterisi dışında hiçbir sorunları yok, etçil besleniyorlar. Bitkili akvaryumlarda rasboralardan sonra en çok tercih ettiğim türdür. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir