Karides Aldım Ne Yapacağımı Bilmiyorum


slowmoÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2024
İl: Bursa
Mesaj: 28
slowmoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2024 00:28
Öncelikle selamlar herkese umarım sağlığınız sıhhatiniz yerindedir [:)] Benim sorum şu ;
İlk defa balık beslemeye karara verdim ama karides aldım nedense daha cazip geldi ( bu arada karidese balıkmı deniyor bilmiyorum [:)))] )
Malzemelerim;
→ Marimo Moss Ball 2-3Cm Yosun Topu Canlı Bitki
→ Aquamins California Black Sand 3.5mm Bitki Kumu 10Kg
→ Aquamins Productive Cleaner Su Berraklaştırıcı 100ml
→ XinYou PK003 Biyolojik Süngerli Pipo Filtre
→ Mayaca Fluviatilis Saksı Canlı Bitki
→ TROPİKAL Moss 3 Lü Kamışa Tutturulmuş ( Karides Yuvası Ve Üretim Kamışı)
→ TROPİKAL Y-moss "vantuzlu Kamışa Tutturulmuş ( Karides Yuvası Ve Üretim Kamışı)
→ Akvaryum Ayaklı Akvaryum 35 Cm
→ 1 adet pipo filtre için hava pombası
→ Shrimps Forever Shrimp Mineral Powder 90GR karides yemi
→ Cata CT-4566 Tv Arkası Ambiyans Rgb LED Seti 3 Metre ( balıkları aydınlatmak için, fakat önceliğim bitkiler için canlı kalmalarını sağlamak )
→ Jeneca Eğik Uçlu Metal Bitki Maşası ( çimleri yerleştirmek için kolay olsun diye )
**** Karidesler balıklarım ****
→ Mavi Melek Karides 10 Adet
→ Kırmızı Sakura Karides 5 Adet

Soruma devam ediyorum ; öncelikle balıkları aldım artık, araştırdığıma göre önce akvaryumu ayarlamak gerekiyormuş, balıkları'da çöpe atamayacağıma göre ya ölecekler yada başka bir kap'da tutacağım, yani tam olarak ne yapabilirim ilk önce suyu nasıl koyacağım akvaryuma, youtube kanalları suyu 2 3 gün bekletin gibi söylemlerde bulunuyorlar dinlenmesi için , bunları nasıl yapabilirim? 1 - 2 gün içinde balıklarla birlikte malzemeler gelecek, hevesim kırılsın istemiyorum. Mesela kumu yıkamalımıyım önceden bunları öğrenmek istiyorum. Araştırmalarım sonucu kaliteli bir bilgiye ulaşamadım.

Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden ALLAH razı olsun, cevaplarınız için teşekkür ederim sağolun . [3)]


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Taha ŞenÇevrim Dışı

Kayıt: 29/12/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 198
Taha ŞenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2024 01:07
Selamlar. Keşke dediğiniz gibi akvaryumu önceden kursaydınız ancak olan olmuş artık. Benim tavsiyem kumunuzu yıkayın. İlk kurulumda içme suyu kullanın. Karideslere balık değil kafides diyoruz[:)))]. Karidesler oldukçahassas canlılar. Size ulaştıklarında iki türü de ayrı kaplara alın öncelikle ve akvaryumun kurulumunu yapın. İçme suyu ile kurulumu tamamladıktan sonra aldığınız su düzenleyiciyi belirtilen ölçüde kullanın ve filtreniz 1 saat boyunca çalışsın.(tavsiyem 1 adette ısıtıcı acil bir şekilde temin etmenizdir). Daha sonra damlatma yöntemi ile akvaryumdaki suyu karideslerin bulunduğu kaba aşılayın, bunun youtubeta nasıl yapıldığını bulabilirsiniz. Aşılamayı olabildiğince uzun tutmakta fayda var. Son olarak karidesleri akvaryuma aktarabilirsiniz. Lütfen kaptaki suyu akvaryuma eklemeyin. Yalnızca karidesleri eklemelisiniz. Edindiğiniz mayaca fluviatilis bitkisi yeni başlayanlar için pekte uygun bir bitki değil bu arada zorlanabilirsiniz bakımında. Ayrıca shrimps foreverın aldığınız ürünü yem değil adından da anlaşılacağı üzere mineral katkısıdır. Başka söylenmesi, eklenmesi gereken bir şey olursa arkadaşlar yardımcı olacaktır, yanlışım varsada inşallah düzeltirler. Pek doğru bir kurulum olmadığından dolayı bende ne desem bilemedim ama böyle bir durumda en uygunu bu olacaktır naçizane düşüncem. [:geek:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

slowmoÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2024
İl: Bursa
Mesaj: 28
slowmoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2024 05:36
Çok teşekkür ederim Taha bey, ben şuan büyük bir kovaya çeşme suyu koydum, Bursa'nın suyu iyidir, temizdir yani, içinede hava pompasını koydum suyu dinlendiriyorum şuan, en azından su bari bir kıvama gelsin. ve şuda var bende 2 3 ay önceden kalma eski balıkların olduğu bir cam şişe var. Onun kumu taşı duruyor, şuanki dinlendirdiğim kovanın içine döksem ? mantıklı olurmu suyla balık kokusunun karışması için böyle birşey yapmak doğru olurmu ? son olarak kafideslerim için hangi yemi yavsiye edersiniz ?
Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkür ederim [:)][EDIT]slowmo,2024-03-26 05:47:08[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DannKusoÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2024
İl: Karabük
Mesaj: 3
DannKusoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2024 00:49
[QUOTE=Taha Şen]Selamlar. Keşke dediğiniz gibi akvaryumu önceden kursaydınız ancak olan olmuş artık. Benim tavsiyem kumunuzu yıkayın. İlk kurulumda içme suyu kullanın. Karideslere balık değil kafides diyoruz[:)))]. Karidesler oldukçahassas canlılar. Size ulaştıklarında iki türü de ayrı kaplara alın öncelikle ve akvaryumun kurulumunu yapın. İçme suyu ile kurulumu tamamladıktan sonra aldığınız su düzenleyiciyi belirtilen ölçüde kullanın ve filtreniz 1 saat boyunca çalışsın.(tavsiyem 1 adette ısıtıcı acil bir şekilde temin etmenizdir). Daha sonra damlatma yöntemi ile akvaryumdaki suyu karideslerin bulunduğu kaba aşılayın, bunun youtubeta nasıl yapıldığını bulabilirsiniz. Aşılamayı olabildiğince uzun tutmakta fayda var. Son olarak karidesleri akvaryuma aktarabilirsiniz. Lütfen kaptaki suyu akvaryuma eklemeyin. Yalnızca karidesleri eklemelisiniz. Edindiğiniz mayaca fluviatilis bitkisi yeni başlayanlar için pekte uygun bir bitki değil bu arada zorlanabilirsiniz bakımında. Ayrıca shrimps foreverın aldığınız ürünü yem değil adından da anlaşılacağı üzere mineral katkısıdır. Başka söylenmesi, eklenmesi gereken bir şey olursa arkadaşlar yardımcı olacaktır, yanlışım varsada inşallah düzeltirler. Pek doğru bir kurulum olmadığından dolayı bende ne desem bilemedim ama böyle bir durumda en uygunu bu olacaktır naçizane düşüncem. [:geek:][/QUOTE][QUOTE=Taha Şen]Selamlar. Keşke dediğiniz gibi akvaryumu önceden kursaydınız ancak olan olmuş artık. Benim tavsiyem kumunuzu yıkayın. İlk kurulumda içme suyu kullanın. Karideslere balık değil kafides diyoruz[:)))]. Karidesler oldukçahassas canlılar. Size ulaştıklarında iki türü de ayrı kaplara alın öncelikle ve akvaryumun kurulumunu yapın. İçme suyu ile kurulumu tamamladıktan sonra aldığınız su düzenleyiciyi belirtilen ölçüde kullanın ve filtreniz 1 saat boyunca çalışsın.(tavsiyem 1 adette ısıtıcı acil bir şekilde temin etmenizdir). Daha sonra damlatma yöntemi ile akvaryumdaki suyu karideslerin bulunduğu kaba aşılayın, bunun youtubeta nasıl yapıldığını bulabilirsiniz. Aşılamayı olabildiğince uzun tutmakta fayda var. Son olarak karidesleri akvaryuma aktarabilirsiniz. Lütfen kaptaki suyu akvaryuma eklemeyin. Yalnızca karidesleri eklemelisiniz. Edindiğiniz mayaca fluviatilis bitkisi yeni başlayanlar için pekte uygun bir bitki değil bu arada zorlanabilirsiniz bakımında. Ayrıca shrimps foreverın aldığınız ürünü yem değil adından da anlaşılacağı üzere mineral katkısıdır. Başka söylenmesi, eklenmesi gereken bir şey olursa arkadaşlar yardımcı olacaktır, yanlışım varsada inşallah düzeltirler. Pek doğru bir kurulum olmadığından dolayı bende ne desem bilemedim ama böyle bir durumda en uygunu bu olacaktır naçizane düşüncem. [:geek:][/QUOTE]merhabalar neden o suyu alvaryuma eklemememiz lazım

Beğenenler: [T]233447,Taha Şen[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

maykkolikÇevrim Dışı

Kayıt: 22/10/2023
İl: KKTC
Mesaj: 34
maykkolikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2024 00:55
[QUOTE=DannKuso]merhabalar neden o suyu alvaryuma eklemememiz lazım [/QUOTE]
Canlının bize ulaşmadan evvel barındığı akvaryumdaki su değerlerini bilmediğimiz için riske girmememiz gerekiyor. Güvenilen bir yerden temin edildiyse gelen su eklenebilir.

Beğenenler: [T]243730,DannKuso[/T][T]233447,Taha Şen[/T]
Teşekkür Edenler: [T]233447,Taha Şen[/T]
+1: [T]233447,Taha Şen[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir