Karides İçin Suyun Gh İni Nasıl Arttırabilirim ?


bymurat06Çevrim Dışı

Kayıt: 15/12/2013
İl: Ankara
Mesaj: 151
bymurat06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2016 09:54
Merhaba an itibari ile "turuncu gözlü kaplan karides" beslemekteyim. İnternetten bulduğum kadarı ile bu canlı için en kötü GH:KH oranını 2:1 yapmam lazımmış.

Akvaryuma mayali sistem ile CO2 veriyorum ve evimde RO sistem mevcut.

Kısacası en kısa ve maliyetsiz yoldan bu istediğim gh:kh oranına nasıl ulaşabilirim ? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Aklıma ilk gelen yöntem RO dan çıkan suya hazır GH yukseltici ürünler kullanmak ama bu konuda hiç bir tecrübem yok, başka alternatif yöntemler varmı kullandığınız, akım biraz karışık [:?] , bu konuda hertürlü bilgiye ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bubukso84Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]12503,3[/B]
Kayıt: 26/02/2016
İl: KKTC
Mesaj: 247
bubukso84Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2016 12:31
[QUOTE=bymurat06]Merhaba an itibari ile "turuncu gözlü kaplan karides" beslemekteyim. İnternetten bulduğum kadarı ile bu canlı için en kötü GH:KH oranını 2:1 yapmam lazımmış.

Akvaryuma mayali sistem ile CO2 veriyorum ve evimde RO sistem mevcut.

Kısacası en kısa ve maliyetsiz yoldan bu istediğim gh:kh oranına nasıl ulaşabilirim ? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Aklıma ilk gelen yöntem RO dan çıkan suya hazır GH yukseltici ürünler kullanmak ama bu konuda hiç bir tecrübem yok, başka alternatif yöntemler varmı kullandığınız, akım biraz karışık [:?] , bu konuda hertürlü bilgiye ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim. [/QUOTE]
Merhaba.Suyun KH ve GH'ını istediğiniz oranda tutmak için testlerini edinmeniz gerekir.Sizdeki sistemin aynisi bende de var.Ro suyu kullanıyorum ve rodan çıkan su GH ve kh olarak sıfır.Ph 6.35'lerde.Kh artırmak için sodyum bi karbonat kullanıyorum.75 litre su için 10 gr.koyuyorum,tanktaki su ile birleşince KH 6 oluyor.Yine de her defasında testle kontrol ediyorum.Bunu eczaneden bulabilirsiniz.Gh içinse '' TNC GH booster '' kullanıyorum.Yine ekleyeceğim 75 litre suya 10 gr. ekleyince GH 6 oluyor.140 lt ro suyuna 1 tsp (cay kaşığı=5 gr.) eklenince GH'ı 1 artırıyor.İçerisinde kalsiyum ve magnezyum tuzları var.Akvaryumun litresine göre ayarlama yapabilirsiniz.Ben '' AKVARYUM GARDEN UK.'' sitesinden aldım.Bu ürünün muadili olan başka marka ürünler de mutlaka vardır.Fikriniz olması açısından anlattım.Başka arkadaşların da tavsiyeleri olacaktır,ona göre karar verirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bymurat06Çevrim Dışı

Kayıt: 15/12/2013
İl: Ankara
Mesaj: 151
bymurat06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2016 14:02
[QUOTE=bubukso84]
Merhaba.Suyun KH ve GH'ını istediğiniz oranda tutmak için testlerini edinmeniz gerekir.Sizdeki sistemin aynisi bende de var.Ro suyu kullanıyorum ve rodan çıkan su GH ve kh olarak sıfır.Ph 6.35'lerde.Kh artırmak için sodyum bi karbonat kullanıyorum.75 litre su için 10 gr.koyuyorum,tanktaki su ile birleşince KH 6 oluyor.Yine de her defasında testle kontrol ediyorum.Bunu eczaneden bulabilirsiniz.Gh içinse '' TNC GH booster '' kullanıyorum.Yine ekleyeceğim 75 litre suya 10 gr. ekleyince GH 6 oluyor.140 lt ro suyuna 1 tsp (cay kaşığı=5 gr.) eklenince GH'ı 1 artırıyor.İçerisinde kalsiyum ve magnezyum tuzları var.Akvaryumun litresine göre ayarlama yapabilirsiniz.Ben '' AKVARYUM GARDEN UK.'' sitesinden aldım.Bu ürünün muadili olan başka marka ürünler de mutlaka vardır.Fikriniz olması açısından anlattım.Başka arkadaşların da tavsiyeleri olacaktır,ona göre karar verirsiniz.[/QUOTE]

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Benim için kh'ın en düşük Gh'ın yüksek olması gerekiyor. Sizin söylediklerinize göre TNC GH booster koysam yeterli olurmu acaba, birde bu ürünlerin ekonomik bizim ulaşacağımız çözümleri yokmudur.(Gh için soruyorum sadece)

Reeflowers Minerals gH+ böyle bir ürün buldum ama hakkında pek bir bilgi bulamadım malasef kullanmış veya bilgisi olan varmıdır acaba

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bubukso84Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]12503,3[/B]
Kayıt: 26/02/2016
İl: KKTC
Mesaj: 247
bubukso84Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2016 14:54
[QUOTE=bymurat06]

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Benim için kh'ın en düşük Gh'ın yüksek olması gerekiyor. Sizin söylediklerinize göre TNC GH booster koysam yeterli olurmu acaba, birde bu ürünlerin ekonomik bizim ulaşacağımız çözümleri yokmudur.(Gh için soruyorum sadece)[/QUOTE]
Sadece GH yükseltmek isterseniz tnc tamamdır.Bunların 300 gr ve 600 gr olanları var.Tankınızın boyutu küçükse, 300 gr olanı size belki de seneden fazla gidebilir.Sitede 300 gr'ı 6.99 sterlin + posta.Dediğim gibi ayni işi yapan başka markalar da vardır ( sıvı şeklinde). Akvaryumcularda online bir araştırın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir