Karışık Malawi Akvaryumu (250lt)


Anıl YILDIRÇevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2012
İl: Adana
Mesaj: 393
Anıl YILDIRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2012 17:06
Sizleri 1 yıldır devamlı takıp ettıkten sonra kendı malawi akvaryumumu kurmaya başladım ve 8mm camdan 250lt lık kayıtlı kusaklı (70tl tuttu) akvaryumumun camlarını kestırıp bırlestırdım, şimdi kapak ve köşe şeritlerini yaptırıp salonun köşesindeki yerine koymak kaldı.

Akvaryuma koyacagım turlerı de sızlerın tavsıye ve tecrubelerınızı goz onunde bulundurup sectım ve Adanadakı pek cok akvaryumcuyu gezıp alacagım balıkları gozlemledım.

Balıklar:

Pseudotropheus acei (iceman) aysmen 5d 1e
Copadichromis borleyi (kadango) katanga 5d 1e
Cyrtocara moorii (yunus) 5d 1e
Labidochromis caeruleus (sari prenses) 5d 1e
Aulonocara sp red rubescens (red rubin) kırmızı imparator 5d 1e

Bitkiler:

Anubias
Bacuba
Spiral saz

Malawi tankına bitki konulmaz diye pek cok yerde okumama ragmen denemeden emın olamadım ve yukardakı bıtkılerın yanında java moss christmas moss ve limonların bulundugu akvaryumuma sp ve yunus ekledım . Sonuç ; christmas moss ve lımonlar zevkle yenıyor java mossla ve dıger bıtkılerle ılgılenmıyorlar ( java moss benım bile hosuma gıtmedı zaten)

Akvaryumun tabanına 10cm kalınlıgında hagen sıyah kum kullanacagım( bu kalınlıgın amacı tabanda anaerobık ortam olusturmak ve nıtratı parçalamak).

Arka fonu da çimento tuz karışımından oluşan canlı kaya olarak bılınen malzameyle yapacagım. Strafordan yapıp derzle kaplayıp akvaryuma sılıkonla sabıtleme fıkrı hosuma gıtmedı cunku ıstedıgım zaman straforu cıkaramayacagım

Ayrıca balıklar ıcın pek cok magara da eklemeyı planlıyorum, sp lerden gozlemledıgım kadarıyla bunları ıcınden cok cıkmıyorlar zaten :) 

Filtrasyonu saatte 700lt cevıren dış filtre ve dış fıltrenın su giriş hortumuna en uzakta kalan köşelere yerleştirip arkafonla saklayacagım 2 adet köşe filtreyle yapmayı planlıyorum.

Yorumlarınız için şimdiden teşekür ederim
delibeto2012-06-13 16:01:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

theboyers54Çevrim Dışı

Kayıt: 20/06/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 424
theboyers54Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2012 17:08
Çok kalabalık olur size tavsiyem iceman ve sarı prenses besleyin yada sadece yunus beslemeniz ama bitki konusunda bir şey söyleyemicem.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Anıl YILDIRÇevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2012
İl: Adana
Mesaj: 393
Anıl YILDIRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2012 17:40
Hocam alacagım balıkların boyları en cok 5cm olacagından ılk baslarda bı problem olmayacagını dusunuyorum, akvaryumda balık arayacagım gıbı gelıyor. Her bırı +15cm oldugu zaman problem olacaktır kalabalıklık, o zaman da akvaryum sayısını arttırıp her turu ayrı bı yere koyarım.

Benım sımdı merak ettıgım turlerın bırbırıyle uyumu.

Ayrıca 3 adet 7 8 cm lık cuce vatoz(albıno değil) ve 6 tane yıne 7 8 cm lık sae(albıno değil)  eklemeyı de dusunuyorum. Bu turlerı benım sectıgım malawı turlerıyle bırlıkte denemıs olanların yorumlarını da beklıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Gökhan GÖKÇEÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/08/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1012
Gökhan GÖKÇEÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2012 18:03
Özellikle kadango ve yunus oldukça büyüyebilen iri türler olduğundan tankınızda ister istemez sorun çıkarır hiç bir şey yapmasalar bile daha çok tüketim, daha kötü su değerini getirir.En azından kalabalık ve karışık bir akvaryum isterseniz cüce mbuna kolonilerinden edinin.Hem çok daha renkli ve hareketli bir akvaryumunuz olur hemde bol bol yavru alırsınız.Vatozlar konusunda cüce vatozlara zarar verebilir aç kaldıklarında yemeye çalışabilirler.Öldüremeseler de oldukça sağlıksız bir kombinasyon olur. Onun yerine büyük boy cüce ya da leopar vatoz öneririm.

Kolay gelsin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir