Karma Akvaryum Ve Yavrular


babakiinqÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2014
İl: Ankara
Mesaj: 92
babakiinqÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2014 19:40
Arkadaşlar 150x60x60 540 litrelik bir akvaryumda bolca saklanılacak yerlerim var doğal kayalar çömlekler vs. Ben bu tanka kaç tür karıştırabilirim ve en hat safa kaç sayıya çıkabilirim mesela 8 tür karıştırıp en fazla 50 balık mı yaparsam yavru alabilirim elbetteki türlerin uyumuylada alakalı bu şuan bende olan ve düzenli yavru aldığım türler bunalr ve yanlarına daha hangi türleri eklersem yavru almaya devam edebilirim.

Beyaz Prenses 1 erkek 4 dişi
Sarı  3 erkek 17 dişi
Mavi 2 erkek 13 dişi
Iceman ( aysmen )  2 erkek 10 dişi
Demasoni 2 erkek 10 dişi
Labio  1 
Makrakanta 4 
Vatoz 2 

Ben bunların yanına bir auratus, yunus, frontoza  ve bir de ahli kolonisi eklemeyi çok istiyorum biliyorumki tür sayısı arttıkça sorunlar çoğalır fakat sizde görmüştürsünüz ki 400 litrelik bir tankta bile 15 tür karıştırıp sayısız düzenli yavru alanlar var ve bu bir istisna değil gerçekten balık uyumu ve akvaryum büyüklüğü ile alakalı ben yinede görüşlerinizi bilmek isterim.

Ve birde hani bu çitalardan oluşan üzerine lif geçirilen  dikdörtgen standart akvaryumun içine koyulan yavruluklar varya hepimizin bildiği onun içerisine en fazla kaç yavru koyabilirim ? normalde vuruyolardı fakat ben 2 kat kilotlu çorap geçirip altına kum koyarak sabitledim fakat kaç yavru koyabilirim en fazla ? 

Şimdiden teşekkür ederim yorumalrınızı bekliyorum sağlıklı balıklar..
babakiinq2014-12-29 19:50:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

El_TurcoÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2014
İl: Kocaeli
Mesaj: 8
El_TurcoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2015 22:34
Merhabalar, yanlış saymadıysam 71 tane balık var sizde şu an. Akvaryumunuzun kapasitesi büyük fakat balıkların boylarını balık başına düşen litreyi hesaplarsak sanki çokmuş gibi geliyor ilk anda. Fotoğraf koyabilirseniz nasıl göründüğünü merak ediyorum karma akvaryumunuzun. Bende uzun yıllar ciklet besledim genelde de karmaydı benimkilerde. Bende yavru aldım ve hiç ellemedim yavruları akvaryumun içinde kendileri büyüdüler saklanma alanları sayesinde. Karma akvaryumda sarı prenseslerden yavru almışlığım vardır çok büyük bir şey olmasa da benim için önemli, keyifli bir işti. Çok kez de balık ayırıp yavru almışlığım vardır. Ama sizin akvaryumunuzun daha güzel ve renkli olduğunu düşünüyorum tür açısından. Ben sarı prenses, yunus, iceman, şeker pembe, mavi prenses gibi türleri bi arada baktığımı hatırlıyorum :D Boyutlarınız müsait bence olur ama ilerde balıklarında büyüyeceğini hesaba katarsak renkli ve hareketli akvaryumunuz sıkıntılı bir zenci mahallesine dönüşebilir :D Sağlıklı balıklar... Allah'a emanet olun...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

VasfiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 789
VasfiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2015 22:44
Merhaba,
Bence tankiniz yeterince kalabalik dahada balik eklemeniz saglikli olmaz. Tankin huzuru bozulur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir