KATANGO VE AKVARYUM KURULUMU


halil03Çevrim Dışı

Kayıt: 04/05/2010
İl: Afyon
Mesaj: 39
halil03Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2010 21:17
      Herkese Merhaba,
      Balık seçimi olarak açtığım ilk forumdaki yardimlarınızdan dolayı teşekkür  ederim.
     100*60*50 ölçüler doğrultusunda 300 lt'de tek tip katango bakmak ve üretmek istiyorum.
     1-300 lt akvaryumun için verimli ve sağlıklı bir yavru alımı için  kaç tane balık almalıyım,akvaryumun dekarasyonu nasıl olmalı?
     2-Nasıl bir besleme programı uygulamalıyım?
     3-Yavru bakımı nasıl olmalı aynı tanktamı, ayrı tanktamı,nasıl beslemeliyim ?
     4-Uygun şartlar oluştuğu takdirde ne kadar sürede yavru alırım?
     5-Tank yeni geleceği için tanıkı balıkları koymadan önce sağlıklı yaşamaları için tanka neler yapmam gerekiyor ?(suyu bekletme ilaçlama v.s...)

 Ö  N  E  M  L  İ  : Balık ve akvaryum konusundaki uyarılarınız ve görüşleriniz benim için çok önemli ilk kez başlıyorum.Balık konusunda tavsiyelere açığım.

       
Bilinçli arkadaşlar yardımcı olur ise sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alper_gamzeÇevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 65
alper_gamzeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2010 21:25
2 e 8 dişi olabilir günde sabah akşam 2 sefer yemlersin. yavru bakımı için başka bir akvaryum kurman lazım ve artemia ile beslemen lazım .artemia daha çabuk büyümelerini sağlar. uygun şartlar halinde 1 ay içinde alırsın yavru.tankı iyice yıka ve 1 hafta ısıtıcısı ve motoru çalışır halde tut senin için daha sağlıklı olucaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MaviYesilÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 6873
MaviYesilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2010 00:33
Borleyi Kadango'dan bahsediyorsunuz sanırım. Sorularınıza geçmeden önce tank kurlumu hakkında birkaç şey söylemek isterim. Kadango'lar kayalık bölge balıklarıdır. Tek tür olarak düşünüyorsanız taban yüzeyinin çoğunu kayalık yapmalısınız. Bir miktar kumluk alan da bırakmalısınız. Bitki koymayı düşünüyorsanız kalın yapraklı az ışık isteyen bitkileri tercih etmelisiniz. Çok parlak ışığı sevmezler. Işıklandırmayı ona göre yapmalısınız. Çiftleşme zamanları haricinde oldukça sakindirler.
 
1. 300 litrede 2e 6d yapabilirsiniz. Erkek sayısı 2'yi geçmemelidir. 2 erkek bile çiftleşme döneminde biraz sıkıntı yaratabiliyor, ancak tankınızın hacmi yeterli olduğundan uygun dekorasyonla sorun çıkmayacağını tahmin ediyorum. Dekorasyon konusuna yukarıda değinmiştim. Bunlara ek olarak, kayalardan saklanma alanları oluşturmalısınız. Yavru alma konusunda çok düşünmeniz gereken birşey yok. Kadangolar çok kolay ürerler. Siz birşey yapmasanız da zamanı geldiğinde yavru verirler.
 
2. Kadangolar etobur olarak bilinir, ancak kahverengi yosun gibi bitkisel yiyecekler de diyetlerinde vardır. Erişkin boya gelene kadar balıklarınıza günde 2-3 öğün az miktarda hem etobur hem otobur yemlerden (ağırlıklı olarak tercihen etobur) verebilirsiniz. Erişkin boya ulaştıklarında yemlemeyi günde bir sefere düşürün. Erkeklerin daha fazla renklenmesini isterseniz renklendirici yemlerde de verebilirsiniz. Üreme dönemlerinde de canlı yem faydalı olacaktır.
 
3. Yavru bakımı herhangi bir malawi cinsinden farklı olmamalı. Bu konuda forumda tonlarca bilgi mevcuttur. Yavruları tabiki ayrı beslemelisiniz.
 
4. Balıkları yavru olarak alacaksanız 10 ay kadar beklemeniz ve onları iyi beslemeniz gerekir. Erişkin boya gelmiş sağlıklı kadangolar yavru verme konusunda hiç nazlı davranmayacaklardır.
 
5. Yeni tank kurulumu ile ilgili forumda araştırma yapın. Kişisel görüşüm en az 2 hafta, tercihen 1 ay tankınıza hazırlık süresi verin. İlk hafta sonunda bazı omurgasızları, japon balıkların veya Zebra Danioları tankınızda eklerseniz hazırlık döneminde daha faydalı olur. Zebra Danio'lar bu iş için bire birdir. 1 ay sonunda Kadangoları koymadan önce bu balıkları çıkarmanız gerekir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

halil03Çevrim Dışı

Kayıt: 04/05/2010
İl: Afyon
Mesaj: 39
halil03Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2010 12:05
1)Cynotilapia        Sp. "hara" Gallireya Reef,
2)Cynotilapia        afra cobue    
3)Maison Reef
4)Pseudotropheus saulosi     
 
Türlerden besleyen var mı ?
bakımı ve Yavru alımı konusunda bilgilerinizi aktarırsanız sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir