Kayıp Lepistesler


Turgutalp11Çevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2018
İl: Aydin
Mesaj: 20
Turgutalp11Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2018 22:57
[:(]Merbaha ilk önce en baştan anlatayım size neler olduğunu.

Benim tanidigim üniversiteli abiler vardı ve lepistes besliyorlardı yazın başlarında eve gidecek oldukları için balıkları bana verdiler (tamamen).
Ben bu balıkları aldım eve götürdüm. Eve geldim akvaryumu kurdum. Akvaryum 20 litrelik bi akvaryum. Içine abilerin orda kurulu iken içindeki sudan 10 litre alıp gelmiştim ve evdede dinlenmiş su vardı. Içinde 4 tane dişi 2 tane erkek ve 1 tane orta boylu erkek yavru vardı. 2 3 gün geçti ve dişilerden biri kayboldu. Ben arıyorum arıyorum yok. Sonra bıraktım gittim. Ve ertesi gün beyaz bi parça dikkatimi çekti ve yakından bakınca balığın çene veya bas kısmı olduğunu gördüm ama şaşırdım çünkü balıklara düzenli olarak yemlerini veriyordum. 1 hafta geçti yine bir balık kayip. Ben yine aynı şekilde parcalar buldum. Ve sonradan internette araştırdım ama bir şey bulamadım. Sonra bıraktım ve balıkları haftada 5 gün düzenli olarak yemlemeye devam ettim. Sonra bir hafta sonu baktığımda içinde sadece erkek yavru vardı. Belli bir süre o tek kaldı ama herhalde yanlızlıktan stres yapıp akvaryumdan atlamış ve o da öldü.

Ve 1 ay önce tekrar akvaryum kurdum ve suyunun oturmasını bekledim bakteri kültürü aldım onun dengelenmesini falan bekledim ve 2 dişi 1 erkek lepistes daha aldım.ve bunlara 2hafta boyunca sıkıntısız bir şekilde yemledim falan iyi gidiyordu sonra bi baktım 1 dişi daha yok ve başıma aynı şeyler gelmişti. ben gittim akvaryumculara falan sordum hiç bilgisi olan yok. Sonra 1 hafta daha geçti yine bir dişi daha yok. Ben can sıkıntısından patliyicam artık. Erkek lepistese 2 3 hafta daha baktım.
Ve canım sıkıldı gittim akvaryumcuya. Bu 3 adet aldığım akvaryumcudan ve aynı akvaryumdan 4 dişi 1 erkek lepistes daha aldım. evde 1 erkek daha varya 2d 1e orantisinda olsun diye. Sonra 1 dişi yavruladı. Ben bu yavruları topladım ve yavruluga koydum disiyide ayrı bir kaba aldım. Dişi 2 3 gün içinde toparlandı ve onu tekrar ana tanka koydum. Ertesi gün baktığımda bir dişi eksikti fakat bu yavrulayan dişi değildi. Ben alıştım artık umrumda bile değil gibi devam ettim. 2 hafta geçti ve bu gün akşam üstü yemleyip anneannemlere gittim. Eve saat 10 gibi geldiğimde 1erkek 1disi yoktu. Iyice aradım ve parçalarını buldum. Ve şuanne yapacagimi bilmiyorum inşallah bi bilgisi olan vardır. Akvaryum sıcaklığı sabit 27 derece ve haftada 3 kez yüzde 10 su değişimi yapıyorum.

Ve şimdiden Teşekkürler. [:((] [:(]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

terkoÇevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2018
İl: Ankara
Mesaj: 254
terkoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2018 23:41
Çözum kolay akvaryumun ustunu tamamen kapatmak evde küçük cocuk varmı veya kuş kedi onlardan kaynaklı olabilir birisi öldürüyor belliki anne baba karsımı bu balıklara yada iblis dadandı eve [:)] Paranormal olaylar yaşanıyor çok garip [:O] [:x] gizli kamera kurun bakalım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Turgutalp11Çevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2018
İl: Aydin
Mesaj: 20
Turgutalp11Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2018 13:03
[QUOTE=terko]Çözum kolay akvaryumun ustunu tamamen kapatmak evde küçük cocuk varmı veya kuş kedi onlardan kaynaklı olabilir birisi öldürüyor belliki anne baba karsımı bu balıklara yada iblis dadandı eve [:)] Paranormal olaylar yaşanıyor çok garip [:O] [:x] gizli kamera kurun bakalım.[/QUOTE]
Teşekkür edrim ama akvaryumun üstü kapalı ve evde başka evcil hayvan yok ve balık 1 saat içinde ortadan nasıl kaybolabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ShAdOwÇevrim Dışı

Kayıt: 30/06/2018
İl: Ankara
Mesaj: 158
ShAdOwÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2018 13:13
Mantıklı bir açıklaması olmak zorunda. Muhtemelen su değerlerinden dolayı balık ölüyor ve siz balığı bulana kadar (2-3 gün içinde) biraz çürüyor biraz da lepistesler tıktalıyordur. Kendi başıma da geldi. Akvaryumda dinlenmiş su kullanıyorsunuz değil mi? Eğer öyle değilse balık klor dan dolayı ölmüş olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Turgutalp11Çevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2018
İl: Aydin
Mesaj: 20
Turgutalp11Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2018 14:55
[QUOTE=balikseven06]Mantıklı bir açıklaması olmak zorunda. Muhtemelen su değerlerinden dolayı balık ölüyor ve siz balığı bulana kadar (2-3 gün içinde) biraz çürüyor biraz da lepistesler tıktalıyordur. Kendi başıma da geldi. Akvaryumda dinlenmiş su kullanıyorsunuz değil mi? Eğer öyle değilse balık klor dan dolayı ölmüş olabilir. [/QUOTE]
Bunu bende düşündüm ama balık 2 3 gün değil 1 2 saat içinde canlı balık yok oluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir