Kendini idare edebilen sistemler nasıl kurulur?


HuseyintopcuogluÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2020
İl: Bursa
Mesaj: 13
HuseyintopcuogluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2020 13:25
Merhabalar
Hobiye yeni başladım.
İlk lepistes ve karides tankımda yaptığım hatalardan dolayı lepistes ölümleri ile karşılaştım, su dengesini oturtup hatalarımı düzelmeye çalışıyorum.

2. olarak da walstad methodu ile kendi kendini idare edebilen bir akvaryum sistemi oluşturmak istiyorum, toprağı ve dere kumunu koyup su değişimlerini yapıp bitkileri ektim ve bu tankım içinde su dengesinin oturmasını bekliyorum.

Bu yöntemde veya biraz yöntem dışına çıkarak, ısıtıcı, filtre, CO2. Oksijen, sıvı gübre veya gübre topları, ilaç, bakteri kültürü (kendi bakteri kültürü oluşsun diye akvaryumumu bekletiyorum, salyangozlar ve midyeler var şu anda.) vb şeyler olmadan kendi döngüsünü yaratmasını istiyorum. Sadece düzenli su değişimi ve akvaryumun bakımını yapacağım.
Canlı çeşitliliği; Bitki, mikro bakteri ve organizmalar, elma salyangozu, adi salyangoz, duruma göre katil salyangoz, bloody marry karidesi, midye kullanacağım.

Ve işin en karışık kısmı şu ki balıkta bakmak istiyorum başta lepistes düşünerek zaten lepisteslerimi aldım fakat hızlı üremelerinden dolayı canlı yükünü çok fazla arttıracaklarını düşünüyorum. Bahsetmiş olduğum canlılarla tam uyum sağlayabilecek balık eklemeyi düşünüyorum. Neler olabilir sistem ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?
Tank boyutlarım 60*40*40 tır, toprak, kaya ve kumdan sonra kalan hacim yaklaşık 70lt dir.
Başarılmış örnekler var bu arada hem de yıllardır.
Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir