Kerevitin bütün gün dolanması normal midir?


ebombarÇevrim Dışı

Kayıt: 19/01/2008
İl: Izmir
Mesaj: 240
ebombarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2009 20:53
Herkese selamlar,

2 adet kerevitim var, büyük olan arkadaş bütün gün akvaryumda gezinme halinde, dur durak bilmeden, alırken ya bu hayvanlar taşların arasına yatar 1 daha da göremezsem diye endişeleniyordum şimdi sorunun hangisinde olduğunu anlayamadım. Herif resmen çocuk gibi ağır adımlarla dipte duran çöpçüleri rahatsız ediyor, yakalama veya zarar verme gibi bir durumu kesinlikle yok fakat gidip gidip dürtüyor rahat vermedi balıklara. Bu kadar gezinmesi normal midir?

Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozgursayinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 166
ozgursayinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2009 01:12
Bende kırmızı kerevet beslemiştim. Öyle çok utangaç bir hayvan değildi özellikle yem verdiğim zamanlarda çok hareketli oluyordu. Biraz büyüdüğü zaman akvaryumdaki meleklerden birini yakalayıp gözümün önünde yedi, onu hemen küçük bir akvaryuma aldım, orada hareketsiz bütün gün sakalanarak ölene kadar yaşadı (1 sene kadar).

Diyeceğim odur ki; gezinen daha sağlıklı, belki diğeri stres altındadır. Ben kerevet alırken aynı akvaryuma 2 tane alma diye uyarmıştı beni aldığım akvaryumcu. İki kerevet arasındaki ilişkiyi gözlemle biraz.

Kolay gelsin.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PosseidonÇevrim Dışı

[B]2213,1[/B]
Kayıt: 19/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 836
PosseidonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2009 18:30
Aç kalmış olabilir veya havalar ısındı aşırı sıca sularda rahatsız olmaları mümkündür .25- 26 derecenin üstündeki sularda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Hatta kerevitinizi kaybedede bilirsiniz. Suyunuzu bol bol havalandırmanızı tavsiye edeceğim . Oksijen seviyesi düşükse sudan dışarı çıkmak içinde çabalayacaktır .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir