Kerevitin yanına hangi tür balık uygun olur


cipetÇevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2009
İl: Antalya
Mesaj: 5
cipetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2009 00:55
Herkese merhabalar. 'Diğer tatlı su canlıları' bölümünde aynı konuyu sormuştum ama sanırım sorunun olması gereken yer bu bölüm.
Ben 1 metre-40 cm-50 cm boyutlarında ki akvaryumumda kerevit beslemeyi düşünüyorum. Yanında orta ve yüzey seviyesinde yüzen sürü balıkları beslemeyi istiyorum. Hangi tür beslemem gerektiğiyle ilgili uzun süre düşündüm. Kafama takılan soruları, araştırmalarımla yanıtlayamayınca bu işi bilenlerden yardım almam şart oldu.
Şimdi sorularım şu şekilde:
1- Öncelikle benim aklıma gelen, argus ve mon türlerinden oluşan iki tip sürü balığı ile kerevit beslemek. Buradaki sorun kerevitin acı suya dayanıklılığı. Kerevitin tuzlu su töleransı nasıldır? Ayrıca meraklı monolar kerevite av olur mu?
2- Acı su ilk tercihim ama eğer mümkün değilse daha önce malavi beslerken uzun süre beslemeyi hayal ettiğim ama fırsat olamayan leptosomalar ikinci tercihim olacak. Leptosomalar kerevitle anlaşır mı? Ayrıca leptosomalar sürü özelliği taşır mı?
3- Acı su ve leptosoma haricinde tavsiye edeceğiniz türler nelerdir?
4- Ben mavi kerevit düşünüyorum ama kereviti alacağım akvaryumcu arkadaşım bana kırmızı kereviti tavsite etti. Tavsiye edeceğiniz kerevit türü var mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onurdemirbalaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,36187[/C] [B]4861,3[/B]
Kayıt: 05/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1983
onurdemirbalaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2009 10:25
Ben 4 adet kereviti mbuna'larımla besledim sorun olmadı ama sersem balıkları affetmez ve yakalarlar bilginize,dip balığı hiç beslemeyin yanında cüce vatoz çöpçü gibi genelde yakalıyorlar .Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir