Keseden kurtulmuş balıklar icin nelere dikkat etmeliyim


Naturality00Çevrim Dışı

Kayıt: 07/08/2012
İl: Ankara
Mesaj: 106
Naturality00Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2012 16:33
Merhaba arkadaslar 10 dk önce yunusumdan yavru aldİm yaklaşık 25 günlükken kusturdum 50 yavruyu çıkarabildim gerisi hala ağzında ve çıkartmamak icin çok direniyor bende geri akv attın yarın geri kalanida almaya çalışıcam... Yavruları akv dan su koyduğum kovaya kusturdum şimdi ne yapmalıyım balıklar oradaki durmalı yoksa başka akvaryuma alayımmı ? 50 litrelik bı akvaryumu hazırladı şelale aparatli filtre ile 100 w isiticida var. Eğer bu akv alıcaksam akv su anatanktaki su olmalimi yeni doğan balıklar bundan etkilenirmi ? Birde akv nasıl almalıyım direk kovadan boşaltayım mı ? Her türlü tavsiye ve önerilerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

carissmaÇevrim Dışı

Kayıt: 13/12/2012
İl: Kastamonu
Mesaj: 217
carissmaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2012 16:48
Sorularınıza sırayla cevap vermeye çalışacam
balıklarınızı hazırlamış olduğunuz akvaryuma alın, kovada olmaz 
Hazırladığınız akvaryumda elbetteki ana tanktan su olmalıdır en azından yarı yarıya 
önce kovadaki suyu hazırladığınız akvaryuma dibinde az su ve balıklar kalacak şekilde boşaltın yavaşça balıkları da boşaltın kepçe felan uğraşmadan yavruları da hırpalamadan almış olursunuz yavrular su değişiminden çok etkilenir unutmayın, hayırlı uğurlu olsun yavrularınız

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Serkan_34_Çevrim Dışı

Kayıt: 26/07/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 407
Serkan_34_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2012 16:59
Merhaba 25 gün beklediniz keşke birazdaha sabredip balığı ayrı bir yerde kendisinin kusmasını bekleseydiniz keşke..
Madem kusturdunuz size tavsiyelerim şunlardır;
Balıklar kovada yaşamayacak tabii ki dediğiniz gibi imkânlar dahilinde ayrı bir akvaryum yavrular için en ideal ortamdır, 2.tankınızı aktif hale getirin ısıtıcı, filtre,hava motoru vs. (" şelale ucun yapmış olduğu akıntıya dikkat etmelisiniz yavruları akıntı içerisinde alabora etmemeli kısaca yavrular sürekli bir akıntıya karşı koyma çabası içerisinde olmamalı..")
Kovanızdaki suyu musluktan doldurup yavruları bu suya kusturduysanız sudan etkilenme sorunuzda geç kalmışsınız demektir eğer yeni su deilse akvaryumunuzdaki suyu yavaş yavaş ekleyerek suyu tamamlayınız yani anaç balığı çıkardığınız su en ideal sudur yavrular için..
2. bir akvaryum almaya imkânınız yoksa ve ana tankınızın hacmi büyükse belirli bir bölümünü ayırıp yavruları bu bölmede büyütüp belirli bir zaman sonra aradaki bölmeyi kaldırabilirsiniz..

örnek olarak bir arkadaşımızın yapmış olduğu çalışma..
http://www.akvaryum.com/Forum/akvaryumu_bolmek_k41416.asp

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir