Kılıçkuyruk yavruları için metilen mavisi kullanmalımıyım..


erenerdincÇevrim Dışı

Kayıt: 11/04/2012
İl: Içel
Mesaj: 7
erenerdincÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2012 17:55
Merhaba... Yaklaşık 1 hafta önce 3 tane hamile kılıçkuyruk balığım vardı. Çok şükür biraz şanslıydım eskiden beslediğim betalar için özel yaptırmış olduğum bölmeli, küçük bir akvaryum vardı elimde (45x25x30 cm) dişileri o akvaryuma ayırmıştım. İçine rafya koydum, ısıtıcım ve hava taşım var ama malesef filtrem yok. 2 güne bir dip çekimi yapmaya çalışıyorum, sıcaklıkta 26-28 derece arasında. Neyseki bugün akvaryuma baktığımda 9 tane yavru vardı. akvaryumun bölmesini ayırarak, yavruları 1/3 lük bölmeye aldım. yavrular gayet hareketli görünüyor. Ama 3 dişinin de karnı halen şiş ve arkasında siyahlık var. Şimdi birkaç sorum olacak.

1- Metilen mavisi kullanmalımıyım. (her 10 lt'ye 1 damla şeklinde kullanmanın yavrular için koruyucu olduğunu yazanları görmüştüm ama yavruların zarar görmesinden de çekiniyorum)
2- Küçük akvaryuma filtre almam şartmı yoksa bu şekilde idare edebilirmiyim? (bu arada yine kullanmadığım bir iç filtre var onu kullansam olurmu?)
3- Yavrular ortalama ne kadar süre sonra büyük akvaryuma koyabileceğim kadar büyüyebilir. (Şuan pul yem kullanıyorum ama artemia almayı planlanlıyorum)
4- Doğum yapmış olan (3 taneden hangisi olduğunu tahmin edebiliyorum..) dişinin karnı neden halen şiş olabilir, doğum yapmaya devam edecek olabilirmi, ona göre diğer akvaryuma koyup koymamaya karar verecem...
erenerdinc2012-04-21 18:03:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliarifÇevrim Dışı

Kayıt: 01/06/2010
İl: Konya
Mesaj: 402
aliarifÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2012 18:31
1-)Mantarlaşma tarzı olay yoksa kullanma bence hastalık yoksa hiçbir şekilde ilaç kullanılmamalı..
2-)Evet canlı doğuranlarda diğer balıklar gibi oksijen ister mutlaka iç veya pipo filtre alın..
3-)Artemia hızlı büyütür ama sadece artemiayla olacak iş değil yani bakım şartları önemli fanusta bakın istediğiniz kadar artemia verin yine istenilen boya gelmez yanık kalırlar..
4-)Kılıçkuyrukları bilmiyorum ama platim 2 gün doğum yapmıştı..

Ben acemiyim bildiklerimi yazdım umarım hatamız yoktur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir