Kırmızı Burun Beyaz Benek Hastalığı


che41Çevrim Dışı

Kayıt: 09/01/2024
İl: Kocaeli
Mesaj: 97
che41Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2024 02:20
[QUOTE=Ehtiyar]Merhaba,geçmiş olsun,tedaviyi prospektüsünde yazıldığı şekilde uyguladınız değil mi?[/QUOTE]
Evet

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zoeyÇevrim Dışı

Kayıt: 02/04/2024
İl: Kocaeli
Mesaj: 34
zoeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2024 15:28
Japonlarım için araştırma sonucunda deneyıp beyaz beneği geçirmiştim. iyotsuz salamura tuzu markette bulunur. 2 su bardağı su içerisine 2-3 tatlı kaşığı iyotsuz salamura tuzu karıştırıp iyice çözünene kadar bekleyın. çözündüğünden emın olduktan sonra balıklarınızı ekleyin ve 2 dakika kronometre tutun. günde bir defa 3-4 gün iyileşene kadar yapın. gün geçtikçe azalacaktır. tuzlu suyu akvaryumunuzda vatoz karides salyangoz gibi canlılar yoksa balıklar ile beraber akvaryuma boşaltabilirsiniz. bu süreçte beyaz benekler geçene kadar dereceyi 28 e getirin ve beneklerin azalmaya başladığını gördüğünüz anda ısıtıcıyı eski haline çevirin. denedim ve başarılı oldu fakat dediğim gibi japon balığı için uyguladım kırmızı burun un hassaslığı hakkında bilgim yok

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cem AltayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/03/2018
İl: Bursa
Mesaj: 2757
Cem AltayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2024 17:44
[QUOTE=Kena]Fotoğraf varsa daha iyi olur
Bir beze 2 diş sarımsak rendeleyin, bir çay tabağına bir miktar yem ayırın sonra sarımsağın SUYUNU yeme sıkın ve karıştırıp yemi kurutup balıklara verin. Ben 3 günde bir verdim bide ekstra olarak Flagyl isimli ılaci 1 tabletini 1 bardak suda erittim 2.5 luk şırınga yardımı ile balığın ağzına 6 damla damlattım (günlük olarak).
eğer akvaryum bitkili ve vatoz,karides yok ise akvaryum ölçülerine göre kaya tuzu ekleyebilirsiniz. ben şaksen karantina akvaryuma aldım balıklarımı ve ısıtıcı hava filtesi koyup 1 adet flagy ilaç attım ve 10 saat sonra suyu %40 değiştirdim 5 gün boyunca tekrarladım.

Kullandığınız yemin tarihine ve kalitesine dikkat edin aşırı yem vermeyin dibe çökmesin çok[/QUOTE]

Hastalığın ne olduğunu okuduğunuza emin misiniz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir