Koku Ve Bulanıklık Sorunu


MymustangÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2016
Mesaj: 35
MymustangÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2016 08:33
Önce akvaryumum hakkında bilgi vereyim
120x40x50 250 litre.
tetra ex800 plus 800lt/s dış filtre
ehiem hava motoru
tetra 200 w ısıtıcı
20 kg silis kum.
doğadan topladığım iyice yıkayıp kaynattıktan sonra koyduğum taşlar.
canlılarım;
4 sarı prenses 3-4 cm
4 demasoni 3-4cm
3 iceman 6-7 sm
2 frenatus
2 vatoz(biri bu sabah ölmüş)
akvaryumu ilk kurdğum da cam gibi güzel bir görüntü vardı. bir hafta boyunca jbl bakteri kültürü ekleyerek boş bi şekilde çalıştırdım. sonra balıkları ekledim. bugün balıkların 5. günü ve hafiften bir bulanıklık ve koku var. bulanıklık uzaktan hissedilmiyor ama akvaryuma yaklaşınca bulanıklık belli oluyor. ayrıca suda uçuşan toz zerrecikleri var gibi. filtre sürekli su devri daimi yapıyor kuvvetli bir su çıkışı var. bu sabah ta ilk ölümü gördüm vatozlardan birini kaybettim.sorun ne olabilir yardım bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muratdegÇevrim Dışı

Yönetici
[B]12891,3[/B]
Kayıt: 12/08/2009
İl: Ankara
Mesaj: 5074
muratdegÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2016 08:38
Oturmuş bir tank olsa daha sık su değişimi yapın derdim ama bence sorun bakteri kültürü oturmayışı. Dış filtreye seachem purigen ekleyebilirsiniz.
Amonyak bu süreçte ciddi bir tehdittir. Su değişimini ihmal etmeyin ama büyük yüzdelerle yapmamanız gerek.

Teşekkür Edenler: [T]189506,Mymustang[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ngerekliÇevrim Dışı

Kayıt: 02/09/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 208
ngerekliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2016 18:33
Koku sorunu kesinlikle bakteri kültürüyle alakalı. Tecrübeme güvenerek söylüyorum. Şöyle ki yaklaşık 1 ay önce dış filtre aldım daha önce iç filtre kullanıyordum. Dış filtreye geçtikten sonraki 1 haftalık süreçte ciddi koku oluyordu akvaryumda. Evde olduğu için sorun yaşıyordum nasıl çözerim diye düşünürken kendiliğinden geçti. Geçtiğimiz hafta beyaz benek illetiyle uğraştım çok şükür kurtuldum. Tedavi süresince filtre kapalıydı. Sonra filtreyi iyice temizleyip tekrar bağladım. Bugün 4 ya da 5. gün koku tekrar olmaya başladı. Haliyle bakteri kültürü yok oldu filtre 1 hafta çalışmayınca. Muhtemelen birkaç güne kadar geçer tankımda koku. Seninki de öyle olur diye düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MymustangÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2016
Mesaj: 35
MymustangÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2016 20:57
[QUOTE=ngerekli]Koku sorunu kesinlikle bakteri kültürüyle alakalı. Tecrübeme güvenerek söylüyorum. Şöyle ki yaklaşık 1 ay önce dış filtre aldım daha önce iç filtre kullanıyordum. Dış filtreye geçtikten sonraki 1 haftalık süreçte ciddi koku oluyordu akvaryumda. Evde olduğu için sorun yaşıyordum nasıl çözerim diye düşünürken kendiliğinden geçti. Geçtiğimiz hafta beyaz benek illetiyle uğraştım çok şükür kurtuldum. Tedavi süresince filtre kapalıydı. Sonra filtreyi iyice temizleyip tekrar bağladım. Bugün 4 ya da 5. gün koku tekrar olmaya başladı. Haliyle bakteri kültürü yok oldu filtre 1 hafta çalışmayınca. Muhtemelen birkaç güne kadar geçer tankımda koku. Seninki de öyle olur diye düşünüyorum.[/QUOTE]
bir kere dip çekime yaptım ve koku kayda değer şekilde şuan için azaldı. akvaryumun karşısından değilde yanından bakınca bir bulanıklık söz konusu oda geçerse daha bir mutlu ve motive olacağım.[:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir