Konumuz tarih..


ApistogrammaÇevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2010
İl: Yurtdisi
Mesaj: 236
ApistogrammaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2011 19:00
Selamun aleykum arkadaşlar bu konuyu acmamdaki amaç hayatı yaşarken geçmişimizide bilmektir.Ve isteğim yanlış anlaşılmam ve konuyu tartışmaya gitmemesidir. Öncelikle yazıma haçlı seferlerinden başlamak istiyorum. Ve son istegim sizlerinde konuya destek vermenizdir, ama ricam kopyala yapıstır olmasın.
Haçlı Seferleri, 1095-1270 arasında, Avrupalı Katolik Hıristiyanların, Papanın çesitli vaadleri ve talebi üzeri, Müslümanların elindeki Ortadoğu toprakları üzerinde askeri ve siyasi kontrol kurmak için düzenledikleri askeri akınlardır.Yaklaşık 2. yüzyıllık bu dönem içinde, değişik amaçlarla bazı akınlar da düzenlenmiştir. Haçlı Seferleri ve savaşlarına bu adın verilmesi, doğuya yürüyen Hıristiyanların elbiselerine haç diktirmelerinden kaynaklanır.
11. yüzyıla gelindiğinde Türkler Müslümanlığı kabul ederek Batı'ya göç etmeye başlamışlar, Büyük Selçuklu Devleti'ni kurarak Orta Doğu'nun büyük bir bölümünü ele geçirmişlerdi. O döneme kadar İslam dünyasıyla büyük çaplı bir çatışmaya girmemiş olan Avrupalılar 1071 yılında Bizanslıların Malazgirt Muharebesi'nda uğradıkları yenilgi üzerine büyük bir telaşa düştüler. Anadolu'nun kapıları bir kez daha Türklere açılmıştı. Yazının devamı geleçektir..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NY753Çevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 379
NY753Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 15:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir