kopek balıgımdaki parazit


harra87Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/09/2006
İl: Bursa
Mesaj: 373
harra87Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2007 16:04
slm  arkadslar.  kopek  balıgımın ustunde beyaz  renkli  bir  parazit  var.beyaz benek  deil  bence. daha  oncede  olmustu  balıkdan  ayrıldıgında akvaryumda  gezebiliyo. ozamn  elimle  akvaryumdan  alıp  oldurmustum. şimdi  yine  var  ne  yapmalıyım. bir  ilacı  falan  varmı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DJlionÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1089
DJlionÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2007 16:14

AAAAA çok ilginç.

SAYGILAR...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sevko31Çevrim Dışı

Kayıt: 09/08/2006
İl: Antalya
Mesaj: 1099
sevko31Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2007 17:14

  Harun bey,hastalıklı balıklarınızı ayrı bir tanka alıp parazit oldugunu düşündüğünüz akvaryumu çok iyi dezenfekte etmelisiniz.Çünkü hızla yumurta üreten parazitler akvaryumunuza ciddi tehlike altına sokacaktır.İçindeki bütün malzemeleri sıcak suda kaynatın daha sonra kaya tuzu ile dezenfekte edin.

   Balıklarınızda da bulunan parazitleri cımbız yardımıyla temizleyin.Ve bir süre karantinada tutup iyi olduklarına emin olduktan sonra akvaryumunuza koyun.

 Dış parazitte ilaçlı mücadeleden daha kesin sonuç verecek olan bu yöntemdir.Elle temizleyeceksiniz parazitleri.

 İLAÇ OLARAK:

Tuz

%3-5 ihtiva eden suda balıklar 2 dakika tutulur ise bu tedavi sülüklerden kurtulmak için yeterlidir. %1'lik tuzlu suda 1 saat balık tutulur ise dış parazitlere karşı mücadele yapılmış olur. Akvaryumlarda temizlenmiş kaya tuzu kullanılır. Özel olarak tuzluklardan akması için içerisine magnezyum sülfat ilave edilmiş masa tuzları kullanılmamalıdır.

Bakır Sülfat

Mavi kristaller şeklinde olan bakır sülfat (CuSo4-5H2O) 1 gramı 1 litre suda eritilir ve bu eriyikten 1.5cm3'ü akvaryumdaki her 1 litre su için verilir. Bu uzun süreli banyolar için önerilir. Tatlı su akvaryumlarında bakır sülfat çok dikkatli olarak kullanılmalıdır. Deniz akvaryumlarında ise bakır suyun kirliliğine bağlı olarak süratle çökeltilir. Bu nedenle uygulamanın 3-5 ve 7.gününde tekrarlanmasında fayda vardır. Eğer deniz suyu taze ise uygulama bir iki defa daha yapılabilir. Eğer su eski ise uygulamalar daha az yapılır. Bakır sülfat uygulamalarından amaç sudaki bakır sülfat oranını litrede 1-1.5 mg. dolaylarında tutmak içindir. Özellikle oodinium dış parazitine karşı 0.1-0.4 ppm ortamında devamlı banyo etkili olur. (ALINTIDIR)

Saygılar sağlıklı balıklar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2007 19:30

Merhabalar forumda yeni üyeyim, bu nedenle henüz forumu iyice gezemedim. Ancak bir sorunum olması dolayısı ile hatta benzer bir sorunum olması dolayı ile acil yardımınıza ihtiyacım var. Acaba balıkların üzerindeki parazitleri cımbızla nasıl çekeceğim.

Üç tane japon balığım var. Özellikle bir tanesinin üzerinde en az 10 tane parazit var. Suda ayrı olarakta yüzebiliyor bu. Hafif şeffaf renkte balığın üstüne konunca beyaz bir renk alıyor.

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir