Kribensisten nasıl yavru alınır?


RuHaDaMÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2006
İl: Konya
Mesaj: 314
RuHaDaMÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2008 23:05
Selam,
Kribensis çiftim uzun zamandır eş tutmuş olmasına ve dişinin karnı şiş olmasına rağmen yuvalama veya yumurtlama eğilimi hala yok. Bunun dışında yemlenmelerinde ve davranışlarında hiçbir anormallik yok. Şu anda problem olabileceğini düşündüğüm tek şey 24 derece olan su sıcaklığı. İdeal su ısısı nedir? Yumurtlamayı geciktirecek başka bir sıkıntı olabilir mi?
Raven2008-03-19 07:15:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hasan DemirÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/05/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 174
Hasan DemirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2008 10:02
Merhaba Burkay Bey,
Bu konuda benim de bilgim yok ama benim kribensislerim 3gün önce ben farkında olmadan yavrulamışlar. Dünden beri de anne babaları eşliğinde akvaryumu geziyorlar. Anne baba sırayla yavruların yanından ayrılarak yem topluyor. Yani bana yapacak bişey bırakmadılar. Başka akvaryumum da olmadığı için aynı tankta büyütmeye çalışacağım.
Kendi takımın özelliklerini anlatayım belki bir faydası olur. Su 26-27 derecede, yumuşak su, ph 6,5,bol bitki var. Yuva yapmaları için hindistan cevizi kabuğu kullandım.Hindistan cevizini ikiye ayırıp iki ayrı köşeye koydum. Bitkilerin daha az olduğu köşedeki kabuğu yuva olarak seçtiler ve kabuğun iç üst duvarına yumurtladı dişi. Yuvanın yanına bir taş üstüne tutturulmuş java moss yerleştirdim. java mossun üstüne çok az miktarda sera mikropan püskürtüyorum yavrular içinde rahatça yemleniyor. Kribensislerden başka rasbora ,kırmızı burun tetra, otocincus ve karidesler besliyorum ama hiçbir zararları yok.Yavrulara yaklaşmıyorlar, zaten anne baba var gücüyle yavruları koruyor. elimi akvaryuma soktuğumda inanılmayacak şiddetle vuruyorlar.
Sizin tankınızda yumurta bırakmış olabilirler belki siz görememişsinizdir. Yada güvenli bir yuvaları yoktur. hindistan cevizi kabuğunu siz de kullanın hem bitkilerinizle de güzel bir görüntü olur. yada kırık bir testi kullanabilirsiniz. Bu arada sıcaklığı yavaş yavaş 26-27 dereceye ayarlayın. Başka bir sorun su akışı olabilir, ben sadece dış filitreyi çalıştırıyorum. Bitkiolduğu için hava motoruna gerek kalmıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir