Kristal Karidesler Üreme Verimi İçin Yapılması Ger


farukasÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2016
İl: Amasya
Mesaj: 58
farukasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2016 15:33
30 lt akvaryumda 8 adet kristal karidesim var. Tabanda hagen kum, mosslar, lav kayaları ve bambular mevcut. Canlılar yumurta alıyor, bir kaç yavru serbest yüzer pozisyonda görüyorum ama bir kaç gün sonra ortadan kayboluyor. Filitrasyon pipo filtre kaliteli yemler ile yemleme yapıyorum. Ama canlıları çoğaltamıyorum kullandığım suyun Ph'ı 6 -7 civarı renk değişitiren ph kagıtlarında gözüken. İletkenlik 220 ms, sıcaklık 21-22 derece akvayumda adi kozalak ve meşe yapraklarıda var. 2 yıllık kurulu akvaryum.
Taban için ADA amazonia normal soil toprak siparişi verdim bu toprağı karidesleri çıkarıp hagenin üstüne sersem akvaryumdaki biyolojik, kimyasal dengeye ve karideslere zarar verirmi. Yada kadın çorabı içerisinde bu topraktan bir miktar akvaryuma salsam ph düşürser mi(Canlıların ph dan dolayı üremediğini düşünsek)? Akvaryumda gh ve kh ölçmüyorum . Kullandığım su doğal kaynak suyu. Verimsiz üremenin başka nedenleri ne olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ExedraÇevrim Dışı

Özel Üye
Site Gelistirme Grubu Üyesi
Kayıt: 16/09/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 2806
ExedraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2016 22:21
Kristal karideslerin üremesi için damacana veya R.O su kullanırsanız üreme olasılığını oldukça arttırmış olursunuz.Ayrıca beslenmeleri çok önemli sera veya tropical firmalarının bu canlılar için kaliteli yemleri var bunları kullanırsanız çok daha iyi olur.Fakat ben akvaryum hobisinde şunu öğrendim "canlıları ve akvaryuma ne kadar çok müdehale ederseniz üreme olasılığıda o kadar düşer" bence akvaryuma gerekli değişiklikler yaptıktan sonra artık elinizi akvaryumda çok gezdirmeyin[:)] ve rutin yemleme ve temizlikleri yapın.

Örn yemler:Tropical Shrimp Sticks,Sera Shrimps Natural

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir