Küçük akvaryuma 2 japon asla...


fleshjellyÇevrim Dışı

Kayıt: 13/08/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 360
fleshjellyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2007 10:25
Arkadaşlar 2 gün önce komşum akvaryumu bırakmak istiyormuş.Bir japonu varmış.Onu da benim akvaryumuma koydum.Aslında kardeşimin kaplumbağası vardı.Ona terraryum yapmak için aldık.Keşke o akvaryumu almasaydım.Japonu benim akvaryuma usulüne göre koydum(Su alıştırma filan.).Ondan sonra birbirlerine sürtündüler.Bende kur filan yapıyor sandım.Ondan sonra akşamleyin bir baktım nasıl yaralar.Benimkimde de var onunkinde de.Sabahleyin diğer japonu hemen ayırdım.Bir kovaya koydum.Annem olmasaydı ne yapardım bilmiyorum.Bizim okulda bir akvaryum vardı.Onun içine koyarız dedi(Bu arada annem öğretmen.).İyi yaptımığı sanıyorum çünkü birisini ayırdığım zaman diğeride rahat olacaktı.Şimdi annem dediki ordaki balıklar ona saldırıyormuş.Ne lanetli balıkLOL.Ama her ikiside rahatladığı için sevindim.Bence akvaryumunuzu kurdaktan sonra balık ekleyecekseniz.Altını çiziyorum.Ya dişi olacak.Ya dişi olacak.
 
Saygılarımla,
Alperus2007-10-28 10:25:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sedatceyhunÇevrim Dışı

Kayıt: 26/07/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 327
sedatceyhunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2007 10:43

Yanlış anlamadıysam 55 lt lik bir akvaryum da 1 japon 2 melek 1 vatoz besliyorsunuz. ve bunlarının yanına bir japon aldınız ve akşamleyin bir baktınız ki her iki japonda da yaralanmalar var. Japonlar uysal canlılardır, lakin yer kavgası olabilir diye düşünüyorum. ayrıca melek japonla bakılabilecek türler arasında değildir. Sizdeki veya arkadaşınızdan aldığınız japonun sahiden japon balığı türümü acaba, koi veya suriye japonu olabilir diye düşünüyorum. yalnızca çözüme ulaşmak için böyle sorular soruyorum. Saygılarımla.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2007 12:49
Eğer japonların bulunduğu akvaryumda melek balığı varsa bu türden yaralanmalar gayet doğaldır. Japon balıkları tek tür veya birkaç istisnai balık haricinde (pengasus,silvershark ) diğer türlerle bakılmamalıdır. Japon baktığınız akvaryumdan melek balığını çıakrdığınızda sorunlarınız bitecektir. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir