Küçük Bir Serzeniş


serdarasciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/11/2006
İl: Denizli
Mesaj: 213
serdarasciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2007 17:52

http://www.akvaryum.com/makale.asp?id=37&alt_kat=1139

Linkteki makaleden alıntı:

-Başlangıçta her 40 litre su için 2 çaykaşığı kalsiyum karbonat ekleyin.

Yazanları yaptım, hatta başlangıç olarak 40 lt için 1 çay kaşığı kalsiyum karbonat kullandım. Her zaman yeme saldıran balıklarım 24 saattir yem yemiyor. Çöpçüler hariç. Ama bunun dışında hiç bir sağlıksızlık belirtisi yok. Sanki koku alma ya da yem bulma yeteneklerini kaybetmiş gibiler.

Daha kötü bir şeye sebep olmamak için müdahale etmedim. Kendiliğinden düzelir diye umut ediyorum. Kalsiyum karbonat hala suda tam olarak çözünmüş değil. 

Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

---------------------------------------------

İki yıl önce aldığım Anubias Barteri Var.Nana'nın rizom boyu 18 cm'ye ulaşınca bitkiyi ayırmaya karar verdim. 5-6 cm'lik 3 parçaya ayırdım. Kısa süre sonra ayırdığım parçalar yeni yapraklar vermeye başladı. Fakat yeni çıkan yapraklar eskilerine göre çok küçük. Nerede yanlış yaptım bilmiyorum. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

----------------------------------------------

Herkese selamlar;

Üyeliğim çok eski olmamasına rağmen uzun zamandır forumu takip ediyorum. Sanırım toplamda 10 yılı aşkın akvaryum tecrübem var. Buna rağmen yeni yöntemler denedikçe yeni sorunlarla karşılaşmak kaçınılmaz sanırım. Ben de cevaplanmamış sorulara elimden geldiğince cevap vermeye çalışıyorum. Yukarıda örnek olarak yazdığım sorularım bir türlü cevaplanmıyor. Forumda benden çok daha tecrübeli ve birikimli kişiler olduğunu biliyorum. Bazen de hep tuhaflıklar beni mi bulur diye düşünüyorum. Lütfen biraz daha ilgi. Zaman diyeceksiniz biliyorum. Ama bazen zaman çözüm değil sorunun ta kendisi oluyor.

Teşekkürler.

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2007 03:50
Kalsiyum karbonat eklemeniz sonucu aniden sertliğiniz yükselmiş ve balıklarınız bundan olumsuz etkilenmiştir. Tavsiyem her gün %10 kadar su değişimi yaparak yavaş yavaş değerleri eski haline getirmenizdir. Ayrıca orada bahsedilen ekleme çok yumuşak sular içindir. Sizin suyunuz zaten sert ise şimdi ultra sert(!) durumuna gelmiş olabilir. Bahsettiğim su değişimlerini 5-6 gün devam ettirmenizi tavsiye ederim. Ayrıca bu süre zarfında balıklarınızı strese sokabilecek herhangi başka müdahalelerden kaçınmanızı tavsiye ederim.

Ayrıca makaledeki şu cümle bence durumu yeterince açıklıyor.

Eğer musluk suyunuz için 70 mg/L gibi bir CaCO3 değerine sahipseniz kalsiyum eklemenize gerek yoktur.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Saygılarımla...
encort2007-1-20 3:51:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bluedescadaÇevrim Dışı

Kayıt: 24/05/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 948
bluedescadaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2007 11:49
Serdar bey makaleyi çeviren kişi olarak bir noktaya dikkat çekmek istiyorum: Su şartları,tankınızın bitkilendirilme seviyesi,konulan gübreyi bitkilerinizin kullanabileceği ortam yaratılması(co2,ışıklandırma vs.)  makalede verilen bilgileri modifiye etme gereği doğurur. Bir de başlangıçtan kasıt henüz tankta balık yokken bitkiler ekildikten hemen sonra suyun hazırlanması safhasını ifade ediyor. Yani balıklar henüz yokken. Zaten bu derece bir makaleyi yazan kişi,bunca tuzun akvaryuma balıklar konulduktan sonra eklenmesinin tehlikesini çok iyi biliyor olmalıdır. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir