Kuhli Mutluluk Dansı


TanshaydarÇevrim Dışı

Kayıt: 30/08/2008
İl: Ankara
Mesaj: 125
TanshaydarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2018 03:11
Merhaba arkadaşlar,

Zamanında bitkili ve karidesli akvaryumuma 4 adet kuhli almıştım; ama bir dönem hayatımın tepetaklak gitmesi ile birlikte akvaryumum ile ilgilenemedim. Ziyarete gelen annem akvaryumun içini göremediği gibi (kirlilikten) balık var mı diye sorduğunda hâlen yem attığımı söylemiştim. Balıklarımın çoğu ölmüş ve cesetleri bile kalmamıştı.

Kısa süre sonra kendimi toparladığım ilk anda akvaryumu komple temizledim, suyu değiştirdim, birkaç yeni balık, salyangoz, ve midye aldım ve filtreyi de Haqos Expro 500 Slim modeli ile değiştirdim. Bugün oturup akvaryumu izlemek benim için büyük keyif oldu. 4 kuhlimden 2 tanesi hayatta kalmıştı. Belirtmeden geçmeyeyim, ilk aldığımda da hiç utangaç değillerdi, ama akşam üzeri izlerken kuhlilerim deliler gibi bir sağa, bir sola, bir yukarı, bir aşağı hareket ediyor; diğer balıklarım ise "kafayı mı yedi bunlar" gibisinden onları izliyor, karidesler ise köşelerde toplanmış bahis tutuyordu.

Hâliyle endişelenip araştırma yaptığımda, kuhlilerin değişim (su, mekân, su değerleri, ışıklandırma vs gibi) sonrasında değişimi sevdiklerinde ve özellikle kendilerini rahat hissettiklerinde 'mutluluk dansı' yaptıklarını öğrendim.

Akvaryumun ışığı kapalı olduğu için video çekmiyorum; ama Youtube'ta gayet güzel videoları var:

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=g6RRzs0v8h0[/VID]
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=aOGGR2E3sK4[/VID]
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=UYgXgGgwyuk[/VID]

Özellikle bu videoda "Ünlü Kuhli Dansı"nı gören ablamız, su değişiminden sonra gördüğünü söylüyor:
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=KPiDBF8ihOY[/VID]

4 Kuhlimi alalı 2 yıl olacak neredeyse ve sadece 2 tanesinin kalmış olması üzücü olsa da, şu anda bu şapşal fare suratlı cimcimeleri böyle çılgınlar gibi dans ederken görmek beni çok mutlu etti ve içimde bulunduğum bu zorlu dönemi resmen aydınlattı.

Akvarist olmanın en güzel yönü de bu sanırım. Hem paylaşmış olmak istedim, hem de kuhliler ile ilgili yeni bir bilgi olmuş olsun.[EDIT]Tanshaydar,2018-07-03 03:14:26[/EDIT]

Beğenenler: [T]200301,Metehann[/T][T]239661,ShrimpGuy[/T]
Teşekkür Edenler: [T]239661,ShrimpGuy[/T]
+1: [T]239661,ShrimpGuy[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir