Kuluçka makinesi hakkında akvaryumcudan aldığım trajikomik cevap


invulnerableÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 09/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 3575
invulnerableÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2013 21:33
Bundan 2-3 sene önce Mersin'de bir akvaryumcuya gittim adama kuluçka makinesi var mı dedim bir kolideki egg thumberleri gösterdi nasıl kullanacağımı bildiğim halde sordum.O da balığı bunun içine koyacaksın sonra akvaryumun içine yatay vaziyette yapıştıracaksın dedi yani balığı kuş suluğu hacminden de küçük bir alana hapsedip yavru almamı bekliyordu adam.Yine de aldım çok ihtiyacım vardı ama bazen kendi kendime soruyorum.Neden böyle bir mesleği böylesine çoğunlukla cahil insanlar yapıyor.Ve neden bu mesleği yapanlar çoğunlukla kendilerini geliştirme ihtiyacı duymuyorlar.Aynı şekilde Mersin Üniversitesi Hastanesinin yakınındaki bir pet shopa kuluçka makinesi var mı dediğimde gülerek "o ne ya?" balığın kuluçka makinesi mi olurmuş dedi.Adamı inandıramadım balıkların da kuluçka makinesi olabileceğine.Adam cahilliği bir kenara bırakın öğrenmek bile istemiyor.Bir de benimle alay ediyor.Bu durum Sadece Mersin'e mi özgü sizce yoksa diğer şehirlerde de böyle mi? Tamer Şehitoğlu2013-02-10 21:36:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pelerinlikediÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6658,2[/B] [B]8038,3[/B]
Kayıt: 02/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1148
pelerinlikediÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2013 01:24
Maalesef meraksızlar.
Hangi işi yaparlarsa yapsınlar bilmeden kulaktan dolma bilgilerle yapıyorlar. Nalburundan elektrikçisine cahillikle araştırmadan yaşıyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmirkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 662
EmirkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2013 02:30
Bari bozuntuya vermeseymiş, yok kardeş bizde o aletten deyip geçse komik duruma düşmeyecekti :) Ankara'da çok bilinçli, işini hakkıyla yapan birkaç akvaryumcu var, şükür. Aynı zamanda son derece özensiz esnaf sayısı da hayli fazla. Daha geçen gün yaşadığım olayı anlatayım ben de: Bu sözünü ettiğim birkaç akvaryumcuda aradığım boyutta potasyum gübresi bulamayınca bir umut Ankara'nın çok merkezi bir semtinde bulunan dükkanlara potasyum gübresi sormaya gittim. Girdiğim hiçbir dükkanda aradığım şey yoktu ama hepsinde de "bak şu gübre çok iyi, bu marka bir numara" şeklinde ihtiyacım olmayan ürünler önüme getirildi (iyidir mutlaka ama bana potasyum lazım :D ) Bir dükkanda abi bu demir gübresi dediğimde, tamam bekle şu arkadaş senle ilgilenecek dedi satıcı, ne diyecek acaba o arkadaş diye merak ettim ve bekledim, sonra işi bitti geldi o kişi, yine bana rafta duran, dakikalardır içeriklerini okuduğum ve işime yaramadığına kanaat getirdiğim ürünleri satmaya çalıştı :) bitkilerimdeki sorundan bahsediyorum ve büyük ihtimalle potasyum eksikliği diyorum, potasyum gübresine ihtiyacım var diyorum ama aldığım cevap aynı: "Valla onu bilmem ama bu gübre çok iyidir".

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oyilmazÇevrim Dışı

Kayıt: 05/05/2007
İl: Adiyaman
Mesaj: 34
oyilmazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2013 09:30
Eminim çoğu hobicinin başına böyle tuhaf olaylar gelmiştir. Bende başıma gelen komik bi olayı anlatayım. Bigün bi akvaryumcuya gittim. Akvaryumlarda sp ler vardı. Bildiğim halde ikisi de erkek olmak üzere iki sp nin dişi mi erkek mi olduğunu sordum. İkisi arasında çok az bi boy farkı vardı. Büyük olana erkek küçük olana dişi demişti.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir