kum taş


batuhan26Çevrim Dışı

Kayıt: 17/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 188
batuhan26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 00:07
Hengen kum siyah diye ve balıkları hasta ediyor düşüncesinden dolayı boşaltım  kum siparişim gelmedi gelmicekte oyuzden  kumsuz akvaryum olucak ama taş koyamıyorum  kum olmiyinca çizip çalatmasın diye ileride belki kumsuz daha  ii diyorlar üretim yapıcam290 lt akvaryum balıkaların saklanması için ne yapa bilirim dişi ağzına yavru aldıgında kesin ayırmam gereke bilir taş olmayınca yavrularda o akvaryuma atamam cunki kaçamazlar  bi fikir istesem sürekli hastalanıp öldü balıklarım anlayamadım bu sefer saglam kuruyorum akvaryumu ..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hussameÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 355
hussameÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 00:41
Öncelikle noktalama işaretlerinin eksikliği ve devrik cümleler yüzünden anlamakta epey zorluk çektiğimi belirtmek isterim.
Anladığım kadarıyla Sarı Prenses ve türlerini besliyorsunuz. Hagen kum hasta eder diye bir düşünceye nereden kapıldınız bilmiyorum ama böyle birşey olduğunu düşünmüyorum. Tabi eğer gerekli bakımları yapıyorsanız. 
Hagen kum, bitki kumu olmasına rağmen eğer başka bir kum alma imkanınız şu an için yoksa onu kullanabilirsiniz. 
İllaki kumsuz olacak diyorsanız da taşların altına çok ince olacak bir şekilde bitki koyabilirsiniz ya da salınım yapmayacak bir sünger...
Benim aklıma gelen fikir bu ancak chiclid akvaryumunda ince silis kum en uygunudur. Şiddetle kullanmanızı tavsiye ederim. Ayrıca yavru almayı düşünüyorsanız zaten yumurta tutan dişiyi ayrı bir akvaryuma almanız ve orada bekletmeniz hem dişi açısından hem de yavrular açısından iyi olacaktır. Yoksa diğer balıklar dişiyi fazlasıyla hırpalayacaktır.

Balık ölümlerinden şikayetçiyseniz eğer, forumdaki chiclid ve chiclid akvaryumları ile ilgili konuları okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

Sağlıklı hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batuhan26Çevrim Dışı

Kayıt: 17/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 188
batuhan26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 10:54
1.5 senedir hobiyi yapıyorum nedense ölümler başladı ve bitmek bilmedi .  kumum sürekli pis nekadar yıkarsam yıkıyım gine cok pis en az elden 25 kez geçti ve daha fazla sıyla .Aykardır okuyup ezberlemediğim makale yok öyle diyim size 3 tane  akvaryumum var dişiyi akvaryumdan ayırmak genelde hem iyi hem de kötü çünki bulundugu ortamdan ayrıldıgı zaman yavru verme süresi genelde uzuyor silis kum siparişim gelmedi akvaryumcularda pahalı ama malesef  öle bir tercih yapıcak gibiyim  evde 3 teneke taşım var Tatil gezilerinde bulduğum taşlar vs denizden topladıgım kayalar bunları 1 seneye yakın kulandım deniz taşı olması nedeniyle hastalık yaparmı bunu sormak istiyorum bugun gidip silis kum fiyatı araştıracağım .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir