Kurulan tanklar neden uzun ömürlü değil ?


KvazimadoÇevrim Dışı

Kayıt: 17/03/2007
İl: Adana
Mesaj: 155
KvazimadoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2008 22:49
"Kurulan tanklar neden uzun ömürlü değil? "
 
Bana göre, bunun tankı kurmadan önce aylarca okuyup, araştırıp elimizdeki imkanların en iyisiyle uzun soluklu bir tank kurmakla çok fazla bir ilgisi yok. Konu aslında biraz felsefi, yani Herakleitos'un meşhur bir deyişinde söylediği gibi; aynı nehirde iki kere yıkanılmaz... İşte bunun sonucudur ki nehirdeki su sürekli değişir, zaman değişir, mekanlar değişir, şartlar değişir ve hatta insanların huyları bile değişir. Değişmeyen sadece değişimin kendisidir. İnsan rasyonel bir varlıktır ve kendi yarattığı bazı zevkleri vardır. Bu zevklerden bir süre sonra sıkılır insan. Çünkü sıkılmazsa üretkenliğini bitirir. Ayrıca üretken insan sürekli bir değişim içindedir. Dinlediği müzikler değişir, bindiği araba değişir, oturduğu ev değişir, yaşadığı semt değişir, işi değişir, ve illaki akvaryumu da değişir. Bence değişmek de zorundadır yoksa bir süre sonra hayat tıkanır ve zevk alınmaz olur yaşamaktan. İşte bu yüzdendir ki akvaryum bozulur ve yeni akvaryum kurulur ve bu böyle tekrar tekrar yinelenir.
 
Planlanmadan kurulan akvaryumun ömrü mutlaka ki daha kısadır ama en planlı kurulan akvaryum bile yıllarca aynı kalmaz, kalamaz. Frederic Beigbeder'in kitabında bahsettiği gibi; "Aşkın ömrü 3 yıldır. İlk yıl tutku, ikinci yıl şevkat ve son yıl can sıkıntısı. Size aşkın bir ömür boyu sürdüğüne inandırırlar ama kimyası üçüncü yılın sonunda biter. "
 
İçimizdeki akvaryum sevdasının hiç bitmemesi dileğiyle...
 
Saygılarımla...
 
kvazimado2008-01-03 22:58:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ugur22Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/10/2007
İl: Edirne
Mesaj: 425
Ugur22Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2008 00:53
Hobiye başlayalı sadece 3 ay gibi bir süre olmasına rağmen o kadar çok okudum ki;Tankımı 3 defa bozdum.En sonunda tankı birine hediye ettim ve internette gördüğüm bitkili nano tanklardan birini kurma kararı aldım.Şimdi içinde sadece su,kocaman bir taş ve biraz parvula olmasına rağman saatlerde bakabiliyorum.Planlar kuruyorum.Ama biliyorum bunun sonu yok.Olmayacak!Çünkü insanın hayal gücünde sınır yok.Her zaman akla yeni fikirler geliyor ve bu yeni şeyleri hayata geçirmek için ne gerekiyorsa yapıyor.Diğer bir deyişle bu tankların bozulmasının tek sebebi bilgi yetersizliği değil.Aksin "doyumsuzluk" ve "hayal gücü"

Ayrıca bu hobinin bana sigarayı bıraktırdığınıda söylemek istiyorum.İkisi bir arada gitmiyordu.Bende hiç tereddüt etmeden akvaristliği seçtim.
Ugur222008-01-04 00:57:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZorphiaÇevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2007
İl: Bursa
Mesaj: 59
ZorphiaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2008 01:50
Orta okul yıllarından beri japonlardan betalara lepisteslerden veliferyalara kadar bir çok balık öldürmüş bi kişi olarak. En sonunda 2 ay önce yıllardır hayalini kurduğum Malawi tankımı kurdum. Kurmadan önce 3 ay akvaryumcu gezdim tür beğendim. Birçok internet sitesi gezdim bilgi topladım. Bu sitenin forumlarında hiç birşey yazmadan deliler gibi yazı okudum sabahlara kadar. (Üye bile olmadım). Yavaş yavaş kafamda herşey şekillendi. 250 litrelik tankım Atman dış filtrem hava motorum ansızın evimde büründü. Saygı değer Koi-Keepers (Ahmer abi ve Faruk abi) kumunu bile yıkamışlar eksik olmasınlar. Zaten hazır ve çok bir işi kalmayan akvaryum 3 günlük bir süre içerisinde herşeyiyle hazır hale geldi. (Kayaları-Isısı-Havalandırma sistemi vs.) Sıra geldi balıklarıma 2 tür beslicektim birbirlerine yakın türler ve çok agresif olmucaklardı. Tercihimi Sülfür Kafalar ve Ahlilerden yana kullandım. 2 ayda balıklar günde üçkez yemleme (sabah-akşam et, öğlemleri ot türü yemlerle) haftada bir canlı yem ile 2 cm kadar büyüdüler. Bugün itibariyle 13 günlük 15 tane yavru Ahlimde canımın parçaları. Yaklaşık 1 saat sonrada bu güzel yaratıklar için artemia süzücem. Saatini bekliyorum.

Yani söylemek istediğim istedikten sonra oluyor önemli olan planlı programlı hareket etmek ve bilmediğini sorup öğrenmek. Tabiki tecrübe herşey demek ama yanıbaşındaki tecrübeli insanların bilgilerinden faydanlanmak onların dediklerin harfi harfine yapmakta çok önemli bu işte. Ben yıllardır istediğim akvaryumu kurdum balıklarımda mutlu bende mutluyum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SİLİVRİLİÇevrim Dışı

Kayıt: 27/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 888
SİLİVRİLİÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2008 10:05
Selamlar,
 
İlk cikletleri mahalle arasındaki esnaftan gördüm. 70-75 cm bir akvaryumda, bu  siteden habersiz bakardım. Akvaryum yazdım aradım ve 1 tank 3 oldu, 2 yıldan beri aynı tanka devam ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batuhanbayramÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,14686[/C] [B]2776,2[/B] [C]2,3,14686[/C]
Kayıt: 11/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4498
batuhanbayramÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2008 10:18
    1,5 Yıldır bitkili tankıma bakıyorum ve ben de Refet Bey gibi saatlerce başından kalkmayabilirm. Tam istediğim gibi olmadı ama çok yaklaştım. Zaten tamam budur demek mümkün değil. Mutlaka bazı değişiklikler yenilikler istiyor insan ama tankı komple değiştirmeyi hiç düşünmedim. 1,5 yıldır tankımda olam sterbailerim , amano karideslerim var. Artık dost olduk diyebilirim. :)
 
    Bence sabrın önemi olduğu kadar aşkın da önemi var.
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AhmetGunluÇevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 243
AhmetGunluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2008 12:22
Bence bizim balıklara olan sevgimizden kaynaklanıyor ve balıkların çekiciliğinden o kadar güzel yaratılmışlar ki CENABI ALLAH tarafından bak bak doyamıyorsun...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir