Kurulum Aşamasındaki Tarantula Teraryumum


romatesÇevrim Dışı

Kayıt: 14/02/2008
İl: Mugla
Mesaj: 444
romatesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2008 19:40
Güney Özcan foruma yeni üye olduğu için bugün başka mesaj yazamıyormuş, özel mesajla yollayıp burada yazmamı söyledi;[QUOTE=guneyozcan]
sinek teliyle kaplamak yeterli olmaz içerde nem dengesi sağlamak için yanlardanda delikler olmalı..
yuvasından ayrılmıyor derken hayır ayrılır yani gezer belki sen göremezsin ama gece izlersen onu dışarda görürsün kırmjızı ışığı göremediklerinden rahatlıkla izlersin kırmızı ışıkla...
kabın boyutlarına bakıyorum bu rosea için oldukça bütük belki adult bir geni veya nhandu için yeterli olabilir..
bunde ısrar ediyorssan adult tarantula beslemek zorundasın adultlarda un kurdu yerine morio kurdu tercih edersen daha iyi olur...
   [/QUOTE]
 
Benim cevabım;
 
Kırmızı ışığı deneyeceğim. Adult beslemek isterim tabi ama öğrenci işi yapmak zorundayım Tebessüm. Boyutlar konusu fazla sorun olacaksa 40.30.30 tarantula için özel bir teraryum yapabilirim ancak kurduğum teraryumu tekrar bozmak istemiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mr.SCADAÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 139
Mr.SCADAÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2008 20:30
Sn Güney Özcan'ın benden yazmamı istediği mesaj da:

"teraryumda hem yandan hemde üstten delikler gerekir delikler birbirini karşılarsa iyi olur yani içerde bir akım oluşmalı ama biraz uğraşırsanız akvaryumdan teraryum yapabilirsiniz."

Ben bunu bir çok yerde okudum. Sizin teraryumu görünce benim de aklıma direk bu gelmişti. Ben de akvaryumdan bozup yapacağım çünkü.

Ancak tarantual sitelerinde ısrarla küçük kaplarda bakılması gerekitği anlatılıyor. Hatta peynir kutularında bakanlar bile var.

Benim bunu yapmayı istememdeki asıl amaç -ki bir çoğumuz için böyle olduğunu düşünüyorum- tarantulamızın rahat bir ortama sahip olurken, bizim de gözümüze güzel görünen bir teraryum yapma çabam. Yoksa tarantulaların öyle özel bir dekora ihtiyacı pek yok. Bir mağara yetip artıyor.

Benim amacım uygun dekorla (bitki, lamba vs) tarantulamızı rahatsız etmeden ve doğal ortamına yakın bir yer oluşturarak gözüme de güzel görünen bi teraryum sahibi olabilmektir. Aksi taktirde öyle peynir kutusunda bakacağıma alır doğaya salarım daha iyi. Sonuçta onların doğal ortamları yağmur ormanları, peynir kutuları değil  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FantasticaÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 23/05/2007
İl: Manisa
Mesaj: 403
FantasticaÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2008 20:38
Alacağınız türü önceden belirleyip ona göre dizayn etmeniz gerekirdi teraryumunuzu.Ağaç türü alırsanız o teraryumda rahatsız olacak ve rahat rahat kabuk değiştiremeyecektir.O teraryuma çalı türü iyi gider.Biraz çalı-çırpı eklerseniz güzel durur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MFTÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/10/2008
İl: Ankara
Mesaj: 539
MFTÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2009 14:49
Mağarayı çok iyi düşünmüşsün.Gerçektende mağara olmuş

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir