Kuşlar için terraryum olur mu?


birhanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/06/2006
İl: Edirne
Mesaj: 970
birhanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2008 19:32
Teraryum yapıp günde birkaç saat bahçe olarak kullanabilirsiniz Canan Hanım.Hem kuşunuz hem de siz mutlu olursunuz.Tebessüm 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canan numanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 733
canan numanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2009 10:44
[QUOTE=DoodleZz][QUOTE=pınarpınar][QUOTE=DoodleZz][QUOTE=pınarpınar]amcamın bahçesinde kanarya ve saka piçlerini doğal ortamlarına çok benzer bir terranyum da besliyor... kafesin için de bitkilerden tutunda ufak şelalere kadar her şey var... kuşlar çok mutlu hatta yeni yavruları da yumurtadan çıktı...isdteyince herşey oluyor...izlemesi de çok keyifli...tek sorun bahçedeki kediler... onu da amcam kedilerin ulaşamayacağı bir yere asarak çözdü[/QUOTE]
 
Amcanız saka piçlerinden yavrumu alıyor ?
[/QUOTE]
 
kafeste saka piçleri ve kanaryalar beraberler... yavru da kanaryaların yavrusu....Big%20smile
[/QUOTE]
 
Ya siz yanlış biliyorsunuz,yada tam olarak amcanız bu işi bilmiyor.Kanarya,saka,florya,saka piçi gibi kuşların değerli olabilmesi ve eğer ticareti yapılıyorsa ERKEK'lerinin ayrı bir salmada durması gerekmektedir.Dişiler aynı salmada kalabilir fakat erkekler bir arada bulunamaz.Nedenleri ise bu tür kuşların en önemli özellikleri ötüşleridir,ötmeyen kanarya,saka,sakapiçi gibi kuşların besleyiciler için hiç bir anlam taşımamaktadır.Eşe atılıcak kanaryalar ise mart,nisan ayında aynı salmaya tek eş olarak atılır ve eş tutarlar.Siz en iyisi amcanızdan biraz daha bilgi edinin,yada benim yazdıklarımı amcanıza iletin.
 
Saygılar,
 
NOT: Kesinlikle kanarya ve sakalar bir aradayken kanaryadan yavru alınamazGöz%20Kirpma
[/QUOTE]
 
 
Yalnız bildiğim bir istisnayı belirtmek isterim kanaryaların hepsi dişi ise ve sakalar erkek ise veya tam tersi kendi cinsinin erkeği yoksa diğer cinsin erkeği ile çiftleşir.

Kendi cinsinden olmayan karma yavrular katır olmakla beraber cinse bağlı olarak uzun bir gençlik döneminden sonra erkekleri çiftleşebilir mesela normal bir kanarya 1 yaşındayken çiftleşiyorsa bir kanarya melezi 4 hatta 6 yıl sonra ergenliğe ulaşabiliyor. Kanarya sadece saka ile değil diğer doğa kuşları ilede çiftleşebilir. Ve üretken melezler çıkarabilir.
 
 
Kendim yaptım güzel olmadı en sonunda
1 metre 75 cm 36 cm lik bir kafes sipariş verdim. İnşallah önümüzdeki hafta gelecek içini kurumuş veya yeşil kanarya yemleri ile dekore etmeyi düşünüyorum. Bakalım bakımı nasıl olacak.
canan numan2009-05-20 11:40:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alkaraÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]8691,1[/B]
Kayıt: 13/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 329
alkaraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 22:22
Gerçi bayağı bi bilgi verilmiş ama ben de ekleyeyim dedim.
Kış şartlarında hayvanların zarar görmemeleri bakımından bahçe yerine kapalı mekanlar seçilirse çok da güzel işler çıkartılabilir.
Babam evimizin alt katında depo olarak da kullanılan bir odada yapmıştı böyle bir çalışma.Odanın yarısını tel örgü ile bölmüş, bahçemizden kestiği kuru dallardan yapay ağaçlar oluşturmuş, yerlere de ufak sulak bir bölme ve kalan boşlukları 10 cm toprakla doldurmuştu.İçerisinde onlarca kanarya besliyordu...Odanın salmadan arda kalan kısmını ise koltuk tv vs ile kafasına göre dekore etmişti. işten arda kalan zamanlarının büyük kısmını o odada geçiriyordu.Tek kelimeyle mükemmel olmuştu ve senelerce de sürdürdü bu hobisini.Sonraları sıkıldı mı yoksa başka sebepleri mi vardı bilmem kanaryalarını eşe dosta dağıttı ver bıraktı bu hobisini.Akvaryumları ve güvercinleri ile memlekette mutlu mesut yaşıyo hala :) :) :)
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir