KUYRUK ERİMESİ AURATUS DİŞİ


PEKTASMURATÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/01/2008
İl: Ankara
Mesaj: 971
PEKTASMURATÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2008 23:09
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Halsizlik, saklanma, yem yememe, su yüzeyine yakın dik yüzüş, kuyrukda erime.

Akvaryum Kapasitesi (litre):200lt.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:1auratus (e), 5 yunus (1e-4d), 5 s.p. (1e, 4d), 2 beyaz prenses (1e-1d), 3magrakanta, 1vatoz(13cm), (yavrulukta 18 beyaz prenses yavru :)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):ph? , sıcaklık 27-28, amonyak? nitrat?

Filitrasyon: iç filtre UniStar 2L, Dış filtre TetraTec EX1200

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: ilk kurulumda acuatan ve nitrivec. (kuralı 4 ay oldu)

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : geçen hafta 1/3 dip çekimi ve dinlendirilmiş musluk suyu takviyesi. aynı anda delikli mağara kayası ve kırmızı mercan ilave edilmiştir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tezelhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/01/2005
İl: Edirne
Mesaj: 1012
tezelhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2008 23:17
Ayrı  bir  kovada   metilen  mavisiyle   tuz  banyosu  yaptırmanız  iyi  gelicektir.  1-2  dakika   yeterli   gelicektir   hergün   1  sefer  yaptığınızda   2-3   gün  içinde  iyileşmeler   olucaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PEKTASMURATÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/01/2008
İl: Ankara
Mesaj: 971
PEKTASMURATÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2008 23:22

Hasan Bey;

Ben balığımı ayrı bir yerde karantinaya aldım, yaklaşık 10 lt lik bir pet şişe, bir hava taşıyla sürekli havalandırıyorum. 2-3 günde bir de 1/3 gibi dip çekimi yapıyorum.
 
Şu anda suda 1 tb. klaritromsin 500mg (antibiyotik) var. Bir de 5 damla mycopur damlattım. Bu arada bir de sıcak suda erittiğim 1 tatlı kaşığı kadar da kaya tuzu var eriyikte. 4 gün oldu. Balığım toparladı gibi, ama bu hobide daha çok yeni olduğum için ilk defa tecrübe ediyorum. Şu andan sonra balığımı ana tanka almalı mıyım yoksa biraz daha beklemeli miyim?
 
Diğer balıklarıma da rahatsızlık verirmi acaba?
 
Bir de tabi yanlış birşeyler yapıyorsam lütfen uyarınız.
 
Sevgi ve saygılarımla.
PEKTASMURAT2008-05-19 23:23:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre NarÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2007
İl: Rize
Mesaj: 3138
Emre NarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2008 10:04

Selamlar. Murat bey, eğer imkanınız varsa küçük bir akvaryumda balığı karantinaya alın. 15-20 Litre tedavi için yeterli olacaktır. Pet şişe balığı strese sokar.

Bu karantina süresi boyunca yapmanız gerekenler şunlar;
Karantina tankına koyacağınız suyun yarısı ana akvaryumdan, yarısı ise taze dinlenmiş ve havalandırılmış sudan olmalıdır. Akvaryum suyunun sıcaklığını 29 dereceye sabitleyin. İçinde bir hava motoru yardımıyla yeterli oksijeni sağlayın. İç filtre kullanmayın. Eğer imkanınız varsa küçük bir pipo filtre alın. Tedavi süresince ışığı açık tutmayın. 2 Günde bir karantina akvaryumunu 1/3 oranında taze dinlenmiş ve havalandırılmış su ile dip çekimi yapın. Dip çekimi yapmadan 3 saat önce balığı ayrı bir kovaya alın ve 5 litreye yarım çorba kaşığı gelecek şekilde suya kaya tuzu atın. Balığı 5 dk boyunca yüzdürün. Sonra yine karantina tankına geri bırakın. Bu işlemi iki günde bir dip çekiminden önce 4 kez uygulayın ve balığınız %75 iyleşmiş olcaktır. Tedavi süresince balığınıza bitkisel yemle besleyin. Günde 3 kez yemleme yapın.
Balığınızı ana akvaryuma almadan önce, ana akvaryumda 1/4 oranında dip çekip taze dinlenmiş su ekleyin. Sıcaklığı 27 dereceye sabitleyip balığınızı ana akvaryuma atabilirsiniz. Balığı attıktan 2 saat sonra ısıyı 25 dereceye sabitleyin. Gerisi Allah kerim...Smile
Not: Kuyruk erimesi çok tehlikeli olan bir hastalıktır. Erken müdahale edilmediği sürece kuyruğu komple eritebilir ve ana kolonlara kadar parazit inebilir. Bunun sonucunda da hem diğer balıklarınıza hastalık bulaşabilir, hemde balığınız ölebilir. Kuyruk erimesinin en büyük sebebi; stres ve su bozukluklarıdır.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AdalenteÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 119
AdalenteÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2008 13:57
Benimde sarı prensesim bu şekilde olmuştu daha yeni ben balığımı kucuk bır karantına akvaryumuna ayırdım tuzlu su hazırlayıp 30 40 sanıye kadar içinde tutup yeni akvaryuma aldım aldıgım akvaryuma eski akvaryumdan 2 litre su ilave edip taze su ekledim ve bir miktar tuz ekledim akvaryuma ve bol havalandırma yaptım balıgım 1 hafta kadar yemek yemedi ve bu hafta içinde derisindede atmalar oldu beyazlaştı iyice ve hafta sonucunda su değişimi yaptım tekrar aynı şekilde su ilavesi yaptım 2 akvaryum gerisi taze su ve az miktarda tuz 3 haftadan sonra toparlanmaya başladı bu 1 ile 2 hafta yem yemedi iyice zayıfladı ve 3 hafta tekrar eski akvaryumuna kavustu şimdi toparladı ve nerdeyse diğer balıklardan daha sağlıklı herkez ölecek gözü ile bakmıştı...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PEKTASMURATÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/01/2008
İl: Ankara
Mesaj: 971
PEKTASMURATÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2008 00:00
Sayın EMRE NAR ve ARİF HAŞLAK,
Paylaşımlarınız ve ilginiz için teşekür ediyorum. Uğraştığım iş gereği mesajlarınıza yeni cevap verebiliyorum, ancak bu okumadığım ve değerlendirmediğim anlamına gelmiyor. Tekrar çok teşekkür ederim.
 
Şimdiki duruma gelince, 19 Mayıs' da ki mesajımda dediğim durumdan sapmadım, ancak balığımı ana tanka, büyükçe bir tül yavruluğa aldım. Yem yemeye ve kuyruğu tekrar çıkmaya başladı. Bu durumda uyguladığım tedaviyi bana öneren dostlara teşekkür ederim. Sizlerin önerisini de uyguladım, özellikle de kaya tuzundan çok fayda gördüm.
 
Her şey bir can' la başlar değil mi, öldü gözüyle bakılan Auratus' um yaşıyor ve eski sağlığına kavuşuyor, bundan güzel bir haz ve zevk olabilir mi?!!
 
Herkese sonsuz teşekkürler ve sağlıklı balıklar dilerim.
Saygı ve sevgilerimle.
PEKTASMURAT2008-06-02 00:01:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir