L144 Longfin Blue Eyes YETİŞTİRİCİLERDEN YARDİM...


kutlutokdemirÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 434
kutlutokdemirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2012 21:24
Merhabalar hobici arkadaşlar  L144 Longfin Blue Eyes  beslemeye başladım yavru aldım ama genel olarak bilgi edinemedim benim sorum  L144 Longfin Blue Eyes üreten veya yetiştiren ustalara sormak isteğim ne kadar sürede damızlık oluyorlar bendekiler 2,5 cm ile 3,5 cm arasında ve daha güzel besin olarak nasıl beslemeliyim bu konuda ustalardan yardım istiyorum lütfen bilgilerinizi esirgemeyin her şey paylaşdıkca güzeldir diye düşünüyorum saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

wgandalfÇevrim Dışı

Kayıt: 29/07/2011
İl: Izmir
Mesaj: 141
wgandalfÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2012 22:28
Öncelikle aramıza hoş geldin :)

Tam süre belli olmamakla beraber 6-7 cm gibi bir uzunlukta ilk yumurtaları aldım ben. Tabi ki bakım şartları da etkili olur. Besin olarak ben Tetra VegeTable, Sera Plankton, JBL'in  Spriluna içeren tablet yemlerini kullanıyorum. Haftada bir defa salatalık veya kabak veriyorum. Kırmızı biber de söyleniyor ama ben hiç vermedim. 
Bunları dibe çökmesi için bir şeye bağlayıp vermelisiniz.
Ben dikey olarak ortadan bölüp çay kaşığı ile akvaryuma atıyorum. 24 saatten fazla tutmamak gerekiyor denirse de ben 3-4 saat sonra alıyorum. 
Bu arada salatalıkların ve kabakların ikisininde kabuklarını soyuyorum ve çok iyi yıkıyorum. ( İlaç kalıntısı kalmaması için ) 
Yemleme de aşırıya kaçmaman ve dipte çok yem kalmayacak şekilde ( mümkünse tek seferde değil ) yemleme yapman uygun olacaktır. Aşırı yemleme sorunlara  yol açabiliyor.
Su değişiminde çok değişik uygulamalar var forumda görebilirsin. Kimisi her gün su değişimi yapıyor ama ben her gün dip çekimi yapıyorum. Su değişimini ise 5-7 günde bir %20-30 oranında yapıyorum onuda bir anda değil sıcaklığını akvaryum suyuna eşitleyip parça parça tamamlayarak yapıyorum.
Hatta 3 cm iken damlatma yöntemi ile kovadan azar azar bir hortum vasıtasıyla yapıyordum.
Mümkünse su düzenleyici kullanmanı öneririm ama yapamıyorsan 2 gün kadar dinlenmiş su ile yaparsan iyi olur.
Mango kökü mutlaka olmazsa olmazlardan. 
Ben  Nitrat seviyesini arada bir mutlaka ölçüyorum. Nedensiz yavru balık ölümlerinin bilhassa vatozlarda bir nedenininde nitrata dayanıksız olmalarından kaynaklı  olduğunu düşünüyorum.
Mümkünse NO3 ( Nitrat ) ölçen testlerden edinmeni tavsiye ederim. 
Su değişimlerini aksatmaman ve yemlemede aşırıya kaçmamaya dikkat edersen sorun olmayacaktır.

Longfinler biraz daha nazlı bir tür ama büyüdüklerine tüllü tüllü dolaşmalarını seyretmek gerçekten çok keyifli :)


Bütün bunlar kayıpların minimum olması için benim bildiklerim.

Kayıpsız sağlıklı balıklar dilerim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kutlutokdemirÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 434
kutlutokdemirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2012 22:53
Öncelikle hoşbulduk Aydoğan bey ilginiz için teşekür, ederim aslında siyah cüce vatoz,la aynı hemen hemen  bakımı ama benim  özenli bir bakımı var mı diye yada daha nasıl değişik bakımlar var diye çok güzel aydınlatıcı bilgi paylaşım için çok teşekürler umarım kayıpsız büyütürüm tekrar çok teşekür ederim zamanızı bana ayırıp bilginizi paylaştığınız için...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir