L144 tül kuyruk ve albino full red lepistes


Efsane01Çevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2013
İl: Kayseri
Mesaj: 61
Efsane01Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2013 04:11
Arkadaşlar size birkaç sorum olacak. 75 35 35 5m ölçülerinde bir akvaryum yapmayı düşünüyorum ya da satın almayı. Bu akvaryumda sadece siyah gözlü tül kuyruklu albino cüce vatozlar ve albino full red lepisler olacak. Bu akvayumu sadece hobi amacıyla kurmayacağım. Yavruları da satımak istiyorum. Şimdi sorularıma geleyim.

1-) L144 albino longfin tül kuyruk mavi göz diye satılan bu balıkların galiba hem kırmızı gözlü hem mavi gözlü hemde siyah gözlü türleri var bu türlerden hangisi daha çok değerlidir ve daha çok tutulur. Birde bu longfin nedir L144 den farklı bir türmü oluyor. Longfin olanlar ve olmayanlar nasıl ayrılır hangisi daha makbuldür?

2-) Bu L144 albino longfin diye söylenen türün damızlıklarını, damızılık altı balıklarını veya yavrularını satın alırken kırma ve ırk özelliklerinde sorunlar olan balıkları almamak için balıkların hangi özelliklerine dikkat etmek gerekir. Resim ile gösterebilirseniz çok sevinirim.

3-) Akvaryuma 2 erkek 6 dişi vatoz koymayı düşünüyorum. Sizce uygunmudur yoksa kaç tane olması gerekir? Akvaryuma koyacağım küpleri dişi sayısına göre mi koymam gerekir yani 6 dişi varsa 6 küp mü olması lazım?

4-) Birde aynı şekilde 2 erkek 6 dişi albino full red lepisler koymayı düşünüyorum aynı akvaryuma. Ancak bu lepistesler erkek vatozların koruyamadığı yada yetişemediği küplerdeki yumurtaları veya yumurtadan yeni çıkmış yavruları yeme ihtimali olur mu? Bu balıkların beraber üretimi ne derece uygundur? Ph değerleri su sertliği falan ne derece uyumludur, suyu yumuşatması için illa mangrow kökü koymak gerekir mi? Galiba lepisler çok yumuşak olan sulardan hoşlanmıyor. Bu su değerleri konusunda büyük sorunlar olur mu?

5-) Sanırım bu iki türde albino olduğu için normal türlerine göre daha az sayıda yavru verecekler. Bu yavruların satışını nasıl yapabilirim. Şehir dışına gönderme ihtimalim zor. Gönderen arkadaşlar varsa nasıl satış yaptıklarını anlatırlarlarsa sevinirim. Yavrular genelde satılmayıp elimde kalma ihtimali yüksek mi yoksa genelde alıcısı çok çıkıyor mu?

6-) Bir de forumun bu bölümü yeri değil kusura bakmayın ama bu soruyuda bu konuya ekleyim dedim. Bu albino full red lepislerde olması gereken bariz özellikler nedir? Kırma türleri nasıl yada genetik olarak sorunlu olan türleri nasıl anlaşılır? Dişilerinin ayrımı daha zor sanırım. Kırma olan dişilerin orjinallerinden net ayrımı var mı? Albino full red yerine moscow blue ve ya başla bir tür mü tercih etmeliyim? Ya da bu ölüçülerde bir akvaryumda bu balıklar dışında yavruları daha değerli ve alıcısı daha çok çıkan tür öneriniz var mı?

Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler.



Efsane012013-08-20 05:59:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DuffyÇevrim Dışı

Kayıt: 11/10/2012
İl: Izmir
Mesaj: 273
DuffyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2013 14:35
Kardeş maşallah sana be dereyi görmeden paçaları kıvırmayı degıl deniz şortunu giymişsin aga dur bi balıklarını al alıştır yaşat gerisini forumdaki yorumlardan başlıklardan faydalanırsın ama acele yok önce balıgı nasıl yaşatabılırımın cevabını bul emin ol bu iş öyle aceleye gelcek iş degıl sabır sabır sabır vatoz diyorsun sen bakma satılık yavrulara onları satanlar artık aşmışlar kendilerini sen acele etme sen baya ticarete dökcen işi hakkında hayırlısı.. Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Efsane01Çevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2013
İl: Kayseri
Mesaj: 61
Efsane01Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2013 21:11
[QUOTE=Duffy]Kardeş maşallah sana be dereyi görmeden paçaları kıvırmayı degıl deniz şortunu giymişsin aga dur bi balıklarını al alıştır yaşat gerisini forumdaki yorumlardan başlıklardan faydalanırsın ama acele yok önce balıgı nasıl yaşatabılırımın cevabını bul emin ol bu iş öyle aceleye gelcek iş degıl sabır sabır sabır vatoz diyorsun sen bakma satılık yavrulara onları satanlar artık aşmışlar kendilerini sen acele etme sen baya ticarete dökcen işi hakkında hayırlısı.. Saygılar[/QUOTE]

Yorumun için teşekkür ederim acelem yok merak etme bende bilgi almak için açtım zaten bu konuyu. Hadi yarın başlıyorum bu işe deyip başlamıyorum. Balıklarını nasıl yaşatılacağını bilmeseydim emin ol onuda bu açtığım konuya eklerdim.Normal siyah renk cüce vatoz besliyorum zaten bu balıklar albino ve daha hassas olduklarını biliyorum ve bu balıklarda hiç tecrübem olmadığı için bazı sorular sordum. Sorularımı dikkatlice okursan türlerin birbirleri ile uyumu, ırkların genel özellikleri ve bu işle uğraşan tecrübeli arkadaşların yardımcı olması için açtım. Senin pek yardımın dokunmadı ama sağol genede
Efsane012013-08-20 21:15:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

thelostjediÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2012
İl: Çanakkale
Mesaj: 94
thelostjediÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2014 20:59
1 - l144  2 tane var. biri albino olan ( kırmızı göz ) diğeri ise siyah göz olan (blue eye denilen).şimdi siyah göze ndn mavi göz de deniliyor diyebilirsin.siyah gözlerin damızlıklarında dahi zar zor görülen gözlerin altında olan küçük mavi çizgiler olur.bu sebeple blue eye deniliyor. ayrıca bunlarda longfin denilen uzun kuyruklu olanlardır.tabiren tül kuyrukturlar.diğeri shortfin fln deniliyor.oda kısa kuyruk.para edeni l144 longfin blue eye dir. yavru alması zor olmasına rağmen türkiye de çok satılan bir balık bana göre.
2 - bu bilgiyi detaylı arama yapman lazım . ama diyebileceğim güvenelir ve çok ucuz olmayan yerleri tercih et.
3 -  pas :D
4 - lepistesle bakan var hatta bende lepistesle bakıyorum.ama hep şüphe olmuyor değil.
5 - şehir dışı satış yapamam diyorsan çok zorlanırsın.yollayacak bir paravan bulmalısın en azından.çünkü kayseri belli zmn sonra doyacaktır yada orada satan başka adamlar tercih edilecektir.sana kalmış artık :D


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir