Lepistes Akvaryumu Fikir Önerileri (50-60 Lt)


eozen81Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 854
eozen81Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2014 15:25
Umut Bey,

Tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Dediğim gibi şu an araştırmadayım ve sizin gibi değerli arkadaşların tavsiyelerine göre akvaryumu uygun malzemelerle temin edip, habitat olarak uygun hale getirme ve sonra balıkları alarak salma niyetindeyim.

Bu durumda sizin dediklerinize göre özetlersem:

1) LED ışık kullanacağım. Filtre olarak 250 ltlik bir şelale filtre ve ısıtıcı olacak. Başka bir şey bulunmayacak.
2) Lepistes + karides + elma salyangozu + cüce vatoz olacak
3) Bitki olarak Java Fern'in Windelov türü veya yosun türlerini veya anubias bakacağım (her ne kadar bu bitkileri tanımasam da LED aydınlatma için uygunlar diye anladım)
4) Önceliğim arasında yok ama olursa kök olarak red moore veya yati kökü temin edip kaynatma ve bekletme sonrasında akvaryuma koyacağım ki salınım minimum olsun (mangrov kökü düşünmüyorum, salonda hanım haftada %20 su değişimi yaparsam çıldırır :) )
5) Taban için kalsiyumlu kum önceliğim olacak (mercan kırığı, midye kırığı, kalsiyum karbonatlı kumlar, kireç kumu gibi).

Bu sisteme başka önereceğiniz ya da şu olmasa daha iyi olur diyeceğiniz bir durum olursa lütfen haber veriniz, eğer ok derseniz bu doğrultuda malzeme temin etmek için araştırmaya başlayacağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2014 15:51
Sağolun ben teşekkür ederim... Yazdıklarınıza katılıyorum. Yine altını çizmek istediğim birkaç şey var sadece;
Led aydınlatmaya güvenmiyorum, içime çok sinmiyor ama en düşük sistemde yetiştirilebilecek bitkileri söyledim size. Bir aksilik olursa hızlıca müdahale ederiz, aklınızda bulunsun.
Canlı uyumunuz güzel. Yalnız Cüce Vatoz yerine düşünürseniz Otocinclus affinis ekleyebilirsiniz. Çok daha küçük ve daha uygun görünümlü bir türdür. Tavsiye ederim.
Taban kumu olarak kalsiyumlu kumlar şu an için ideal ancak kalın tabakalı kum kullanacaksanız yoğun alkali içerikli bu kumları çok fazla kullanmamakda fayda var. Çok fazla sertlik ve çok yüksek PH karidesler ve bitkiler için (eklerseniz Otocinclus için de) sorun olabilmektedir. Yalnızca dibi örtecek kadar kullanmak yeterlidir. Ya da yine ileride akvaryumu full bitkili yaparım gibi bir düşünce varsa nötr kumları kullanmanızı tavsiye ederim. Sonuçta bu kumu köklü bitkilerde kullanmak sorun olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eozen81Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 854
eozen81Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2014 16:19
Umut Bey tekrar merhaba, 

- Alacağım akvaryumun üst kapağında muhtemelen önceden mont edilmiş bir florasan yeri olacaktır, ben bunu çıkarmadan elektrikçiye gidip LED 'i monte etsem ve böylece zevkime göre hem florasan hem de LED'i yaksam ara sıra sizce sorun olur mu? Böylece o kafanızda soru işareti olan "az ışık" riskini bir nebze de olsa gidermiş oluruz diye düşünüyorum, ne dersiniz?

- Canlı konusunda bilgim çok dar, Otocinclus affinis önerinizi hemencecik incelemeye aldım cüce vatoz bildiğim yosunlara faydalı bir canlı oldugundan yazmıştım, kan bağım ya da çok derin bir sevdam yok 

- Taban kumu konusunda amacım aslında göze güzel görünen ince beyaz kum kullanmak ama tabii bu dediğim kum habitata zarar verirse hiç önemli değil. Full bitkili düşünmüyorum şimdilik, yazdıklarınızdan yola çıkarak yati kötü ve anubias ile uyumlu olan beyaz ince bir kum önerirseniz yani mümkünse böyle bir olasılık çok sevinirim.

eozen812014-03-03 16:27:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Arif.42Çevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2018
İl: Konya
Mesaj: 4
Arif.42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2018 20:15

[EDIT]Arif.42,2020-12-01 11:38:47[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir