Lepistes Akvaryumu Hakkında Sorular


CheSabata!Çevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2010
İl: Bursa
Mesaj: 80
CheSabata!Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2010 13:03
Arkadaşlar merhaba..Bu foruma daha yeni üye oldum ve lepisteslerle ilgili soracak birkaç sorum olacak..Şimdi ilk olarak 60-65 litrelik bir akvaryumda kaç dişi ve kaç erkek(bu kısımı ayrıntılı yazarsanız sevinirim) beslersem daha uygun olur.Ayrıca bu lepisteslerle birlikte neon tetra,elma salyangozu ve cüce vatoz beslemek istiyorum.Bu 3 canlıdan hangileri lepistes ile uyumlu yaşar?Bu bölümüde ayrıntılı yazarsanız sevinirim.Şimdi kullanacağım filtre vs. ekipmanlar ise şöyle
Tetratec IN 600 iç filtre
Hailea SL-206 şelale filtre
Kaliteli bir ısıtıcı(önerirseniz sevinirim)
Turuncu Florasan
Hava Taşı(bunu açıklamanıza gerek yok sadece gerekli mi değilmi onu söylerseniz sevinirim)
Benim burada sormak istediğim şey bu ekipmanlardan hangisi gerekli hangisi gereksiz??Çünkü fazla masraf yapmak istemiyorum.
Bitki olarak canlı bitki düşünüyorum çünkü lepistes yavruları için daha uygun diye düşünüyorum.Canlı bitki olarak tercihlerim cüce amazon-java moss-bacopa monieri-tilki kuyruğu-elodea ve Sagittaria Subulata düşünüyorum.Kum olarak ne önerirsiniz?
Yem olarak sera vipan ve sera flora alacağım.
Şimdiden yorum yapan arkadaşlara teşekürler.
ByTheWay2010-09-26 13:07:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emre.k10Çevrim Dışı

Kayıt: 14/08/2010
İl: Bursa
Mesaj: 474
emre.k10Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2010 13:36
3 Canlı da lepistesle uyumlu yaşar yanlız elma salyangozu alırsanız vatoza gerek yok onun yerine çöpçü alabilirsiniz.
Akvaryumunuza göre 1e 2-3d lepistes uyumlu olur yanlız çok doğum yapacağından fazla lepistes almayın. Neon tetralar en az 6lı halde beslenir, dolayısıyla en az 6 tane almanız gerekir.
Kum olarak siyah hagen kum alabilirsiniz. Bu kum bitkiler için uyumludur. Ayrıca mango kökü alıp üzerine java moss ekebilirsiniz bu işlem yavru balıkların kaçıp saklanabilmesi içindir.
Yem olarak tetramin sera pul yemleri, dip yem vb kullanabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vipciogluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1695
vipciogluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2010 14:22
[QUOTE=ByTheWay]
Şimdi ilk olarak 60-65 litrelik bir akvaryumda kaç dişi ve kaç erkek(bu kısımı ayrıntılı yazarsanız sevinirim) beslersem daha uygun olur.-->3d1e alırsanız 1 ayda bunlar yaklaşık en az 10 ile çarpılacağından yeterli diye düşünüyorum.Yanlız ırk bir lepistes seçin derim baktığınıza değsin. Ayrıca bu lepisteslerle birlikte neon tetra,elma salyangozu ve cüce vatoz beslemek istiyorum.Bu 3 canlıdan hangileri lepistes ile uyumlu yaşar?Bu bölümüde ayrıntılı yazarsanız sevinirim.-->Saydığınız canlıların hepsi uyumlu yaşar.Fakat benim akvaryumumdaki elma salyangolzar tilki kuyruklarını salatalık,java mosslarıda kıvırcık gibi yedikleri için çıkarmak zorunda kaldım.Cüce vatoz bence daha iyi bir tercih.
Tetratec IN 600 iç filtre -->Fazla akıntı yapmayacaksa olabilir lepistesler akıntılarla boğuşmayı sevmezler
Hailea SL-206 şelale filtre-->Şelale filtre bitkileriniz için iyi bir seçim olmayacaktır.Çünkü su daki oksijeni yaptığı devir daim ile arttırır.Bitkilerin fotosentez için gerekli co2 nin kaybına yol açar.
Kaliteli bir ısıtıcı(önerirseniz sevinirim)-->Bende yeni aldım TetraHT-100 son derece başarılı diyebilirim 23TL teleskop akvaryumda hemde.Yanına 2 tl lik de birşey alırsanız kargosu da bedava.
Turuncu Florasan-->Akvaryumunuzun boyutunu yazmamışsınız ama uygun boyutta glorux ve aquastar gibi tercihler sizin için daha iyi olacaktır bitkilerin gelişimi açısından.
Hava Taşı(bunu açıklamanıza gerek yok sadece gerekli mi değilmi onu söylerseniz sevinirim).Hava taşı ve motoru her akvaryumda kullanılmasa bile acil durumlar için buludurulması gereken bir ekipmandır.Geceleri bitkili akvaryumda açılabilir.
Benim burada sormak istediğim şey bu ekipmanlardan hangisi gerekli hangisi gereksiz??Çünkü fazla masraf yapmak istemiyorum.-->Aydınlatma,ısıtıcı,filtre gerekli.Şelale filtre gereksiz,hava taşı ve motoru da daha sonrada alınabilir.
Bitki olarak canlı bitki düşünüyorum çünkü lepistes yavruları için daha uygun diye düşünüyorum.Canlı bitki olarak tercihlerim cüce amazon-java moss-bacopa monieri-tilki kuyruğu-elodea ve Sagittaria Subulata düşünüyorum.Kum olarak ne önerirsiniz?-->Kum olarak hagen siyah kum tercih edebilirsiniz.Çok katmanlı bir tabana bu bitkilerle ihtiyacınız yok zaten.Biraz misket gübre ve yeterli ışıkla çok rahat gelişir bu bitkileriniz.
Yem olarak sera vipan ve sera flora alacağım.-->Yemler güzeldir bende kullanıyorum.Yanlız teleskop akvaryumun net fiyatları ile mağaza fiyatları 2 kat faklı net fiyatı ile almaya çalışın derim.
Şimdiden yorum yapan arkadaşlara teşekürler.-->Ben teşekkür ederimBig%20smile
[/QUOTE]vipcioglu2010-09-26 14:29:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CheSabata!Çevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2010
İl: Bursa
Mesaj: 80
CheSabata!Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2010 14:45
Yardımı dokunan herkeze teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir