Lepistes Akvaryumu Nasıl Olmalı


eemre2222Çevrim Dışı

Kayıt: 23/11/2013
İl: Edirne
Mesaj: 5
eemre2222Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2013 16:27
Merhaba arkadaşlar

Ben Lepistes bakmak istiyorum.

Akvaryum Kaç Lt Olmalı Veya Başka Özellik ?

Kaç tane alıyım (kaç dişi kaç erkek) ?

Nasıl bakabilirim ?

Şimdiden Teşekkürler. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CnBrtcnÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 797
CnBrtcnÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2013 19:11
Lepistesler aldığınız sayıda kalmaz çok yavru veren türdür. Yerinize ve maddi imkanınıza göre alabileceğiniz en büyük boy akvaryumu almazı tavsiye ederim. Akvaryuma yapılan yatırım uzun sürelidir ve aldığınız akvaryum biraz zaman geçince hep küçük gelir. 

Ancak il başlangıçta canlı doğuran için 40-50lt akvaryum ile başlamanızı tavsiye ederim. Mutlaka dikdörtgen formda akvaryum seçin bu tür değişimlerinde avantajınıza olur.

Lepistes için yavruların saklanacağı yerler yaratmalısınız bu ya bol bitkili yada rafya denen pastanelerde paketleri sarmakta kullanılan bir çeşit kurdela ile sağlanabilinir.Yeşil renk tavsiye edilir.

Mutaka ısıtıcı olmazsa olmaz akvaryumun büyüklüğüne göre iç filtre ; ben Hamburg filtre denen bir filtreleme sistemi kullanıyorum araştırmanızı tavsiye ederim. yapımı çok kolay ve ucuz bir sistem ayrıca bakımı da kolay.

Öncelikle 1 erkek 2 dişi ile başlayabilirsiniz kısa zamanda yavrular ile cavıl cıvıl bir akvaryumunuz olur balıkları yetişkin almaktansa büyümelerini izlemek ve beklemek benim için en büyük zevk olmuştur.

Sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir