Lepistes akvaryumu yapmak istiyorum


greatberfuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 712
greatberfuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2009 02:25
Konu yanlış yere açıldıysa özür dilerim.

Bana Tecrübeli abilerimden bilgiler lazım.

benim şuan elimde 70*30*25 ebatlarında akvaryumum var fakat içinde japon platy rasbora felan var ben bu akvaryumu lepistes yapmak istiyorum fakat bitkili yapmak istiyorum ama daha önce lepistes baktım fakat kuyruk erimesi yüzünden 5-6 balığım öldüğü için lepistesten vazgeçtim ama şimdi büyük akvaryum aldıgım için lepistese döndüm nasıl bitki almalıyım fiyatları uygunmu ?

ayrıca akvaryumumda rs-702 markalı bir iç filtre var fakat akıntı yaptığı için balıklar doğru düzgün yüzemiyor lepisteslerin yavruları olursa ve zarar vermezmi ? yani akıntı felan yapmayan bir iç filtre önerirmisiniz veya akıntıyı engellemek için bir aparat varmı ?


greatberfu2009-10-08 02:26:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

salimbozdagÇevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2009
İl: Ankara
Mesaj: 32
salimbozdagÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2009 10:43
Saz ve eledoa ucuz ve diğerlerine göre pekde zahmet istemeyen bitkiler. 1,5-2 TL civarı fiyatları var.

kuyruk erimesi zannedersem mikrofish diye bir ilaç var. tam hastalanmış olanlarda fayda vermese de kuyruğu yeni erimeye başlamış olanlarda çok etkili. diğerlerini de hastalıktan koruyor.
filtreyi cama doğru çevirirseniz yüzmelerinde bir problem olmaz. tabi herkezin görüşü farklı ama ben yavruların olduğu tankta dalgalanmayı artırıyorum. bunu özellikle denedim. dalga olan akvaryumda balıklar daha canlı daha hareketli oldular büyüdüklerinde.
filtrenin bana tek zararı yeni doğmuş yavruları çekiyor. onu da bayan çorabı kullanarak halledebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bukotezoÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2007
İl: Ankara
Mesaj: 129
bukotezoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2009 12:39
Size kolay bir kaç bitki söyliyeyim hangilerini bulur yada beğenirseniz koyun. 
 
Eledoa  /   Saz  /   Limon  / Zeytin     bunlar kolay bulunan türler bu adlarıyla bulabilirsiniz. Ve tabik Anubias var nana  bitkisi olmazsa olmaz çok kolay bir bitkidir.
 
Daha değişik ama yine bakımı çok zor olamayan :
 
Microsorum /  Bacopa Australis /  Rotala Rotundifolia /  Ludwigia Arcuata /  Heteranthera / Nesea Pedicellata /  Cryptocoryne beck. petchii
 
 
Düzenleyeme gelince Akvaryumun sağ ve sol köşesini uzun boylu bitkilerle kaplayın ortada açık bir alan bırakın yavrular bu köşelerde saklanacaktır.
 
Bence tek tür lepistes besleyin daha güzel duruyor, Gidip inceleyip en beğendiğiz türden 1 erkek 2 yada 3 dişi alın.  Fazla almayın çünkü ne kadar saplıklıda olsa lepistersleri su koşullarına alıştırmak zor, sizin akvaryumunuzda doğan jenerasyonlar çok daha dayanıklı olacaklardır.   

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/10/2005
İl: Tekirdag
Mesaj: 4664
SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2009 21:10
Forumda araştırma yaparak bilgiler edinebilirsiniz. Daha önce arkadaşlarımızın paylaşımlarını ve derlemeleri okumanız sizin için yeterli olacaktır.
 
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir