Lepistes almak


leonidas1057Çevrim Dışı

Kayıt: 08/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 139
leonidas1057Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2014 22:35
Merhaba arkadaşlar yarın lepistes almaya gideceğim balığı alırken ne gibi şeylere dikkat etmeliyim? Görüşlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Duman HanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10848,3[/B]
Kayıt: 23/10/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1089
Duman HanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2014 22:57
Balıkları gözlemle pet shoptan alacaksan muhtemelen açlardır.Elinle söyle yemliyor gibi yap.Balıkların birçoğu yem geliyor diye atılırken bir kısmı mıymıntı gibi takılacaklardır.İşte yem gelecek diye atılanlarından seçmeye çalış.Yüzgeç ve kuyruğunu kontrol et.Yan yan yüzen yada omurgasında bariz eğiklikler vs. dıştan sezilebilecek fiziksel özürlü balıkları almamaya çalış.Renkleri canlı ve parlak olanlarını ayırt etmeye çalış.Gerekirse adamı uğraştır ancak dilediğin balıkları vermesini sağla.Yüzüşünde vs. problem sezdiğin balıkları tercih etme.Uygun oranda almaya çalış.Hacmini ve şartlarını belirtmemişsin.Diyelim ki hacmin 4 lepistesi kaldıracak durumda 1 erkek seç diğeri 3 tanesini dişi olarak al.Ya da 2 erkek 6 dişi mesela ya da 2 erkek 8 dişi hacmin hangisini kaldırıyorsa öyle tercih et.Yalnız iyi güzel hesapla kesinlikle tıka basa doldurma yavrularını da hesaba kat.Yoksa oldukça sıkıntı yaşarsın.Popülasyonu kaldıramayan tanklarda "abi balığım öldü neden?" diye başlık açanları gördükçe üzülüyorum...

Uygun transfer koşullarını araştır balıklarını o koşullara göre transfer et.Transfer edeceğin evdeki suyunun hazır halde olduğundan ve artık içinde balık yaşaması için uygun ortamın oluştuğundan emin olduğun suya ekle.Eklemen üzerinden takiben 24 saat yemlemeni önermem.Hatta akvaryumun etrafını gazete ile hafifçe örtmeni loş ortamda bol o2 tedarik edecek ekipmanlarını tam güç çalıştırarak ortama alışmalarını sağla.Etrafını kaplamak abes olabilir açık duracaksa akvaryum önünde ani hareketler etme akvaryuma sürekli elinle müdehale etme hatta bir sonraki dip çekimi+temizliğe kadar dokunma.(ilk defa balık eklenecekse.)Aklıma gelenler bunlar. :) Özel tür alacaksan eğer daha deneyimli kimselerin görüşlerine başvur ya da daha kapsamlı araştır. :)

Keyifli hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SelimemreÇevrim Dışı

Kayıt: 16/06/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 136
SelimemreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2014 09:10
Renkleri güzel kuyruklarını kısmayan yeme atılan(elinle deneye bilirsin balıkcıya ışıgı açtır öle geliyorlar)
hareketlilerinden seçmeye çalış.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir