Lepistes balığımın garip yüzmesi(Video var)


aykut..Çevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 18
aykut..Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2015 02:43
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Kendi etrafında dönerek yüzmek

Akvaryum Kapasitesi (litre):26-27

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Yok

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Hiç kullanılmadı

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada 1 kere düzenli su değişimi. Başka birşey yapmadım.

Öncelikle selamlar yaklaşık 10-15 gündür bu hastalık mıdır nedir başıma bela oldu. Balık kendi etrafında kuyruğunu yakalamaya çalışıyor gibi dönüyor.Akvaryumda sanki hortum çıkaracak gibi. İlk bu olay 15 gün önce oldu balık 4 gün sonra öldü. Daha sonra 1 tane balığıma da aynısı oldu oda öldü. Şimdi yine 2 tane balığım bu durumda sanırım bu şey her neyse yaygınlaşan bir sorun videosunu da çektim bir türlü sorun nedir anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.(Bu balıklar en fazla 3-4 aylık yavru sayılacak düzeyde) 25'e yakın yavru var. 16-17 tane yavru aynı anneden diye hatırlıyorum.

55. Saniyedeki hareketi durmaksızın 10 saniye yaptığı oluyor.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=BlyQpFF2TCI[/VID]


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2015 08:53
Aykut beyine yerleşmiş bir parazit değilse solungaçlarda bir parazit yerleşmiş olabilir diye düşünüyorum. Senin yerinde olsam ben ne yapardım öncelikle balıklara bir permasol banyosu yaptırırdım ilgili balıklara sonrada permasol eczanede satılan bir zehirli ilaç tablet halinde satılır dezenfekte işlerinde kullanılır, dikkatli kullanılmalı öncelikle bunu söyleyeyim. Sonra ilgili dönen balıkları banyo yaptırdıktan sonra kendi sularıyla bir büyükçe kaba ayırırdım. Sonra tüm akvaryumdaki suyu boşaltırdım, kumları çeşme suyu aldında defalarca yıkar güneşe serer bir gün iyice güneşte kuruturdum hazır yazda gelmişken sıckalar varken, sonra akvaryumun iç camlarını beyaz kalıp sabunla yakırdım haci şakir gibi kalıp samunla süngerle köpürterek sonra iyice durulardım sabunsuz süngerle. sonra iç filtre flastiklerinide çeşme altında pervane yuvasına kadar söker yıkardım pervane yuvasını bir kulak çöpüyle yuvasını temizleyebilirsin yahut bir çöpün ucuna ince bir bez bağla pamuk yada. Sonra yeniden akvaryumu kurardım dinlenmiş suyla, balıklar bu sırada başka akvrayumda beklerkende suyuna hava taşıyla havalandırırken metilen mavisi damlatırdım. Sonra kurunca akvaryumu balıkları eklerdim geri. teker teker ölümyorsa balıklar böyle birşeyler düşünürdüm.

Permasol banyosu yaptırmak aşağıdaki linkte var : Orada birkaç konu var okursun

mesutok2015-05-06 08:54:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Crash06Çevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2018
İl: Ankara
Mesaj: 102
Crash06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2019 08:51
Bu sorun durduk yere benim lepistesin birisinde de oldu. Balık kendi etrafında dönüyor. Yem yiyor. İşin kötü yanı bugün bi balık daha aynı hareketi yapıyor. Sorun nedir acaba? Akvaryum 4 aylık yeni hiç birşey eklenmedi. Rutin su değişimleri yapılıyor..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir