Lepistes Başlangıç


LeofÇevrim Dışı

Kayıt: 16/07/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 963
LeofÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2021 15:47
Lepistesler yavrulayacaktir bir dogumda sayisi cok artarlar eger yavrulari birqkabileceginiz petshop vs varsa sorun olmayabilir ben 30 lt tankimda bile beslemezken size 20 ltde oneremem bence vazgecin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Enes DemirÇevrim Dışı

Kayıt: 23/01/2021
İl: Giresun
Mesaj: 216
Enes DemirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2021 17:31
[QUOTE=zesh36]Merhabalar;
Tankımın küçüklüğünden kaynaklı sıkıntılarımla japonlarımı sahiplendirmeyi düşünüyorum. 20Lt tankta lepistes bakabailir miyim? Kaç tane bakabilirim? Başlangıç için nelere dikkat etmeliyim ?
[/QUOTE]

Maalesef bakmanız çok zor. Bakamazsiniz diye bir şey yok her türlü bakarsınız lakin, hafta da bir yapman gereken olan su değişimini 3 günde bir yaparsın ama biyolojik döngü diye bilinen azot döngüsünü sürekli bozarsiniz. O sorunu ise askı şelale filtre alarak çizebilirsiniz. Ama şelale filtresinin içine küçük bir biyolojik sünger ve birkaç tane seramik koyarsanız halledebilirsiniz. Ama gereğinde fazla uğraş gerektirir ve sürekli ilgilenmeniz gerekir.

Benim önerim 10 adet red rili karides alıp karidesler ile pigni cory ve oto Cat bakmanız en sağlıklı bir şekilde kloni bile kurabilirsiniz ve çok güzel bir akvaryuma sahip olabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir