lepistes


ekokoÇevrim Dışı

Kayıt: 17/02/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 275
ekokoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2007 14:13
slm arkadaslar öncelikle bu platformu hazırlayan akvaryum severlere tesekkür ederim. uzun yıllardır akvaryum hobisiyle ilgileniyorum. lepistesler ilk beslediğim balıklarımdı tecrübe kazandıkca bir cok balık besledim ve lepistesleri tabiri caizse çoğu ben artık oldum diyen akvaryumcu gibi kücük basit balıklar olarak görmeye basladım. diskustan diğer bircok cichled türüne yüzlerce balık besledim bazı nedenlerden dolayı 4 yıldır akvaryumu kaldırmıstım. ancak tesadüfen girdiğim sitede amatör günlerime geri döndüm işin sadece hobi olduğunu aslında en keyifli zamanları tropikal akvaryumlarında gecirdiğimi farkettim.  yazılarıyla katkı sağlayan arkadasların forumlarını okudukca aslında hersaniye yeni seyler öğrenildiğini gördüm. simdi tekrar lepistes besleyip üretmek istiyorum. 80*45*40 ebatlarında bir akvaryumum var. kafanızı sisirdiğimin farkındayım ve özür diliyorum ve sorumu soruyorum. kobra leopar v.b isimlerle tanıtılan lepistesler yerli lepisteslerle bir araya koyulduğunda yerlilerde ölümler gözlemlemistim. eskiden. acaba bununla ilgili bilgi sahibi olan arkadaslar varmı? akvaryumcuya gidip saglığından emin olduğum balıkları alsammı yoksa ayrı yerlerden farklı renkler mi arasam diye düsünüyorum. yorumlarınız için sonsuz saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fihsermanÇevrim Dışı

Kayıt: 05/04/2006
İl: Izmir
Mesaj: 176
fihsermanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2007 15:20

merhabalar

Bence güvendiğiniz bir akvaryumcudan alın.Balıklarınızı seçerken bir seferde alacağınız balıkları hepsinin aynı akvaryumdan olması daha iyi olur düşüncesindeyim.Nedeni ise farklı akvaryumlardan alınan balıklar biri sağlıklı olsa bile diğer akvaryumlardan gelenlerden hastalık bulaşma riski artıyor.Bu yüzden bir seferde ve aynı akvaryumdan en sağlıklı olanları alın derim.4 dişi 2 erkek alırsanız leopar olacak tabi hepsi onları kolaylıkla üretebilirsiniz.Akvaryumunuz 140 lt civarında yani 6 balık için biraz fazla bile daha fazla balıkta alabilirsiniz ama onlar zaten yeterince üreyeceklerdir.Daha sonra çok fazla yavrudan dert yanarsınız.

kolay gelsin........


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2007 15:30

Yerli lepistesleri akvaryumumda yaşatamadım.İthal lepisteslere herhangi birşey olmazken,yerli lepisteslerim hemen ölüyorlar...Burak diye lepistes balıgı besleyen arkadaşıma bu olanlardan bahsettiğimde suyun içinde mikrop olabileceğini,ithal lepisteslerin bu mikroplara karşı daha dayanıklı oldugunu söylemişti.

cotter2007-2-21 15:34:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir