Lepistes Ne(Ler) Yer


mustafasayanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2009
İl: Çanakkale
Mesaj: 60
mustafasayanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2010 11:51
Bu hobiye ergenlik dönemindeki 1-1,5 yılı saymazsak yaklaşık 10 ay önce başladığımı söyleyebilirim. Tankımda lepistes, elma salyangozu ve kiraz karideslerim var. Neyse asıl konumuza gelirsek. Ben lepisteslerimi tetranın yemi ile besliyorum. Ancak internet ortamında okuduğum yazılarda balıklara ıspanak, bezelye gibi yiyeceklerin verilebileceğini okudum. Bu sebeple bende kendimce doğru veya yanlış uygulamalarda bulundum. Ve bu durumuda sizlerle paylaşmak istedim. Belki sizlerin de farklı deneyimleriniz olmuştur ve bu durumu paylaşabiliriz diye düşündüm.
 
Yaşadığım ve bana en enteresan gelen olayla başlamak istiyorum. Geçtiğim Kurban Bayramında eşimin yaptığı yahniden aldığım parçayı lepistesimin azimle yemesi hala gözümün önünden gitmiyor. Lif haline gelmiş eti nasıl yedi anlatamam. Bundan sonra çilek, kayısı, salatalık, kavun, fındık, bezelye, ıspanak, havuç, kivi, erik, yumurta sarısı, yalancı tavuk göğsü ( Un+şeker+Süt+Margarinden yapılıyormuş ). İnanılmazdı, bahsettiğim yiyecekler içinde en çok yalancı tavuk göğsüne saldırdılar. Demek ki lepistesler tatlı seviyorlar. Ufak büyük ne varsa hepsi tatlıya saldırdı. Daha da denemelerim devam edecek. Yani ne versen yiyorlar çok enteresan.
 
Bunları nasıl verdiğime gelirsek. Çok az oranlarda ve ince çay süzgecinden geçirerek kalan posa kısmını veriyorum. Su tabi biraz kirleniyor ancak 3-5 günde bir 1/10 oranında su değişimi yaptığım için su tekrar eski temiz haline geri dönüyor.
 
Hepinize saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

f.torresÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/02/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3000
f.torresÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2010 13:04
Haşlanmış ıspanak bezelye mısırı haftada bir bende veriyorum ama yahni veya yalancı tavuk göğsü gibi yiyeceklerin verilmesinin zararı olabilir belkide.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir