Lepistes ölümleri


badlizardÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2013
İl: Ankara
Mesaj: 43
badlizardÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2013 12:41
Oncelikle merhaba. Uzun suredir takip ettigim bu foruma yeni uye oldum. Yaklasik 1 ay once yeni bir akvaryum kurulumu yaptim. Akvaryumumda 2 e 6d lepistes 2 tane yavru vatoz bulunmaktaydi. 1 aydir baliklarim sorunsuz ve mutlu yasiyorlardı. Bir gun isten eve geldigimde vatozlardan birinin yerde cansiz yattigini gordum akvaryumdan cikardim. Ertesi gun butun baliklarimin uzerlerinde beyaz noktalar ve bir erkek lepistesimin kuyrugunun onemli derecede erdiğini gordum. Hemen akvaryumcudan Deep icytho-fix adli ilaci aldim ve dozlarina uygun kullanmaya basladim tedavi süresince akvaryum isisi 28 derecedeydi. Ama engel olamadim hergun 2 ser baligimi kaybettim. En son kalan 2 tane hamile lepisteslerim dogurdu ve dogurduktan 1 saat sonra öldüler. Yavrulari ayirip akvaryumu ve ekipmanlari kaya tuzuyla yikadim. Metilen mavisi kullandim. 2 gun dinlenmis suyu akvaryumdada 2 gun motor calisir halde dinlendirdim. Yavrulari tanka aldim ve simdi yavrular da beyazlastilar. Bu hastalik nedir nedendir yardiminizi bekliyorum. Ciddi derecede kendimi kotu hissediyorum ve durumun duzelmesini herseyden cok istiyorum.

Akvaryum : 40 litre ( 50x25x30 )
Filtreleme : Resun magi-380 max. 380 l/h
Isitici : smart sm-100w

5-7 gunde bir dip cekimi su değişimi yapiyorum. Her anlamda özenli ve dikkatliyim ama bu hastaligin onune gecemedim yardimlarinizi dort gozle bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

murat14Çevrim Dışı

Kayıt: 29/03/2013
İl: Bolu
Mesaj: 220
murat14Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2013 13:39
Kardeşim önce sakinleş ve kendini iyi hissetmeye bakarsan daha akılcıl ve mantıklı sonuçlara ulaşırsın.


Büyük ihtimal ,bana göre,eğer akvaryuma elinden yada akvaryuma attığın malzeme ve enstürimandan bir kimyevi veya deterjan türü madde bulaşmamışsa Balıklar bakteri çatışmasına kurban gitmiş olabilirler.
  bu konuda çok sabırlı olmalı varsa tuzlamak sonra 1 hafta kalmalı,varsa mantar ilacı kullanmalı,varsa mavi damla kullanmalı ve günlük %50 su değişimi yapmakta yarar var.Ve bu konu balık ölümleri bitinceye kadar devam etmeli.
   Zaten balıklar bir hastalandımmı iyileşmesi çook zordur,dikkat etmek ve sabırlı olmak lazım bu konuda.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir