Lepistes Olumleri


omertopkaraÇevrim Dışı

Kayıt: 26/08/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 24
omertopkaraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2016 19:18
Merhaba, geçen hafta aldığım balıkların 1 -2 der oluyor.Toplamda 5 ölü oldu.resimden neden olduğu konusunda yardım bekliyorum.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188468/261020161918061.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

osmnunluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/09/2012
İl: Kayseri
Mesaj: 238
osmnunluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2016 07:53
Geçmiş olsun Ömer Bey, akvaryumunuzun su değerlerinden kaynaklanıyor olabilir ayrıca akvaryumunuzda ki diğer canlıların lepisteslere zarar vermesinden de kaynaklanabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2016 09:40
Bu lepisteslerde bakteriyel bir uyumsuzluk mevzusu var, ya yeni gelen balık eskileri öldürüyor yahut gelenler ölüyor gibi. Bakteriley bir rahatsızlık olabalir yani. Böyle durumdalar yeni aldığınız balıkları aslınad eklemeden bir hava taşı çalıştırılan bir akvaryumda kapta bu balıklar mikofish ilacı suyu açık sarı yapacak kadar damlatılıp 5 gün o suda yüzmeleri sağlanabilir hatta 1 hafta bu sırada balıklar bakterilerden arıntırılır sonra ana akvaryumu salınabilir özetle böyle. Şimdide bunu yapabilirsiniz. Beyaz benek paraziti varmı dış parazit bunuda bilemiyorum mikofish ilacıyla birlikte aynı anda akvaryum suyuna her 10 litre akvaryum suyu için 1 damla metilen mavisi damlatılarak parazitlere karşıda savaş açılabilir. Bitkili akvaryumda ilaç kullanmamanızda fayda var çünkü bu ilaçlar bitkileri oldukça ölümcül olumsuz etkiliyor özellikle mikofish gibi mantar ilaçları ayırmak lazım balıkları ayrı yerde tedavi daha iyidir. İmza kısmımda bir tedavi edilebilmiş balıklar linki var aşağıda onu açıp, mikofish kullanımı içni yüzgeç erimesi çürümesi başlığını inceleyebilirsin. Parazit tedavisi için beyaz benek paraziti başlığını incelersiniz metilen kullanımı mevcut.


YENİ ALINAN BALIKLARI BAKTERİ ÇAKIŞMASI OLMAMASI İÇİN DEZENFEKTE ETMEK (ZİYA ERKUŞ tarifi)
İthal getirttiğim, akvaryumcudan aldığım yada hobiciden aldığım, tankıma ilk kez girecek balıklar için, paylaşacağım dediğim, balıklara uyguladığım yöntem ise şöyle :

1. Gelen balıkları poşetleri ile girecekleri tanka bırakıyorum ve yarım saat bekliyorum. Tank sıcaklığı ile geldikleri su sıcaklığı eşitleniyor.

2. Yarım saatin sonunda, balıkları bir kovaya kendi suları ile açıyorum.

3. 2 adet ayrı kap hazırlıyorum. Bu kap 5 litrelik su şişesinin ağız kısmı kesilmiş hali.

4. Kaplara koyacağım tanktan 4'er litre su dolduruyorum.

5. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisinde 1 adet PERMASOL eritiyorum.

6. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisnide 5 ml MİKOFİSH eritiyorum.

7. Çay bardaklarının birini bir kaba, diğerini diğer kaba boşaltıyor ve kapları pipetle karıştırıyorum.

8. Kaplar hazır olduktan sonra, balıkları kendi sularından kepçe ile önce PERMASOL lü (eczanede satılan zehirli bir hap) suya alıyorum. 30 saniye banyo yaptırdıktan sonra yine kepçe ile alıp MİKOFİSH li suya koyuyorum. 30 saniye de orada banyo yaptırdıktan sonra, kepçe ile alıp, tanka koyuyorum.

Bütün yaptığım yukarıdaki işlemlerdir. PERMASOL balığın vücudundaki tüm bakteriyi sıfırlıyor ve dezenfekte ediyor. Tankınıza giren balık, sıfır bakteri ile girmiş oluyor. MİKOFİSH ise vücudunda yolculuğunda meydana gelen olumsuzlukları tedavi etmiş oluyor.

Sıfır bakteri ile tanka giren balık, stresede girmiyor. Bundan sonrasında ise dikkat edilmesi gereken konu, su değerlerinin stabil tutulması, yemlemenin çok çok az yapılması, ışıkların ilk 2 gün yemlemeden yemlemeye açılması ve balıkları strese sokacak durumların yaratılmamasıdır. 3. gün itibariyle balık tanka adapte olup,sağlıkla yaşamına devam ediyor.

Bu uyguladığım yöntem ile gelen ithal balıklarımdan( her ithalatta en az 50 trio geliyor), 1 tane bile kayıp vermedim. Adaptasyondan, bakteri çakışmasından dolayı meydana gelen bir hastalıktan balık kaybetmedim.[EDIT]mesutok,2016-10-27 09:44:41[/EDIT]

Beğenenler: [T]161210,ENGİN06[/T]
+1: [T]161210,ENGİN06[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

omertopkaraÇevrim Dışı

Kayıt: 26/08/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 24
omertopkaraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2016 19:00
Cevapladınız için çok teşekkür ederim.Dediginiz gibi yeniler geldi 1 eski 5 yeni oldu.soylediklerinizi uygulayacağını.sagolun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir