Lepistes yavrularını kurtarma


Nail EmiroğluÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 103
Nail EmiroğluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2014 03:14


Merhaba arkadaşlar bence lepistes türü besleyen herkesin ortak derdi yavruların birçoğunun yenmesi bir kaç soru

Rafya kullanmak ne kadar iyi , yavru kayıplarında nasıl bir önleme sağlar ?

Hamile balık doğuracağı sırada tanktaki diğer dişi veya erkekler direk yavruyu kapıyorsa ne yapmak gerekir ?

doğuracak balık anlaşıldığında veya yavrular gözüktüğünde akvaryumda ne gibi bir oynama yapılabilir ? ışıklar azaltılsa işe yarar mı ?



SİZİN KULLANDIĞINIZ YÖNTEMLER NELER ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Batuhan ErogulÇevrim Dışı

Kayıt: 16/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 110
Batuhan ErogulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2014 03:38
Ben rafya kullanıyorum ve memnunum. Forumumuzdan aslan_kral abimiz nasıl kullanılacağını anlatmıştı. Yavruların %50 si rafya yardımıyla kurtulur zaten ek bir şey yapmanıza gerek yok. Işık yavru gelişiminde önemli bir rol oynar. Azalt mamanızı öneririm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MashburNÇevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2014
İl: Ankara
Mesaj: 5
MashburNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2014 22:36
Öncelikle merhaba ben yıllardır 3 ayrı tankta çeşitli balıklar beslerim. 100lt tankımda Lepistes,cardinal,neon tetra türlerini beraber besliyorum ve akvaryumum yaklaşık 2,5 yıldır aynı düzende. Yavrulardan kayıp yaşamadım diyemem ama balıklarımı hareketten etkilenmeyecekleri stressiz bir köşede besliyorum ve akvaryumum bitkili. Ben bitki olarak yavruların saklanabileceği türden bitkilerden oluşturdum. Yeni doğan lepistes yavruları suyun yüzeyinde dururlar bu yüzden uzun ve arasında saklanabilecekleri türlerden olursa kayıplarınız minimuma iner. Rafya konusunda ise etkili bir yöntemdir ama imkanınız varsa güzel bir bitkili akvaryumda bu balıkları izlemek daha güzel oluyor. Lepistes yavruları yeterli bir ışık sistemi ve doğru su değerleri ve ısısı ile ortalama 1 ay içersinde yetişkin balıkların yiyemeyecekleri boya hemen hemen ulaşırlar. Canlı bitki besleyemezseniz veya rafya sistemi haricinde elinizde varsa yapay bitkileri birbirinden ayırarak su yüzeyine atsanız dahi çoğu yetişkinden korunacaklardır. Umarım yardımcı olabilmişimdir 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir