lepistes yerde yatıyor


sumeyraÇevrim Dışı

Kayıt: 11/10/2013
İl: Eskisehir
Mesaj: 34
sumeyraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 16:13
Fotoğraf: Eklenicek

Canlıdaki Belirtiler:yerde yatıyor

Akvaryum Kapasitesi (litre):100 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:4zebra danio 1melek 3moli 2plati 2 elma salyangoz 1 vatoz 5 lepistes

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):25 derece

Filitrasyon: iç filitre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:su düzenleyici metilen mavisi

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :1 gün önce akvaryumu düzenledim su degişimi oldu.

Ben dün akvaryumu düzenledim yeni bitkiler aldım kayalar ekledim kumunu degiştirdim küçük salyangozlar sarmıstı akvaryumu o yüzden kumunu yeniledim diger malzemeleri tuzlu suyla yıkadım sonra zebra danio ve salyangozları yeni aldım akvaryumuma ekledim şimdi eski balıklarımdan plati ölmüştü karnı şişmiş sabah ölü buldum.bugünde lepisteslerim yerde yatıyo salyangozlar için dip yemi kullanmıstım acaba onlarıda yiyip çok mu doydular diger balıklarım normal sadece 2 tane lepistesim yerde yatıyor.bi hastalık olduysa diger balıklara geçmeden önleme istiyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 16:35
Yaptığınız değişikliklerle kum zemin şu bu derken sudaki kimya bozulmuştur. Ondan ölümler oluyordur tahminimce, mümkünü varsa acilen sera toxivec alın ani ölümleri önler sudaki ağır metalleri çökertir. 50 ml lik kutuları 9 TL. Her 50 litre akvrayum suyuna 20 damla damlatmanız yeterli. Sonrasında beklemeniz gerekecek kalan sağlarla devam edersiniz. Yeni aldığınız danio rerirolarda bir beyaz benek paraziti yoksa, suyunuzun kimyasındaki ani olumsuz değişimlerdir diye düşünüyorum. Birde direk çeşme suyu kullanmışsanız dinlendirmeden, sudaki klor ve ağır metallerde balıklarınızı olumsuz etkilemiştir, birde eklediğiniz su soğuksa buda olumsuzluk yapmıştır, çeşme suyunu kullanmadan önce 2 gün kapağı açık bir kapta dinlendirmenizde büyük faydalar var. mesutok2014-02-25 16:37:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir