Lepistesim' İn Kuyruğu Eriyor


Kestane255Çevrim Dışı

Kayıt: 19/05/2016
İl: Erzurum
Mesaj: 14
Kestane255Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2016 19:30
Arkadaşlar uzun zamandır lepistes bakıyorum fakat dün akvaryumu komple yıkadim canlılar sadece lepistes ve elma salyangozu. Dün bi erkek kuyruğu erimişdi, bugün tüm hepsi aynı durumda ama çok canlı yemek yiyorlar. Daha önce de böyle olmuştu ne zaman su değişsem böyle oluyor ama tekrardan iyileşiyordu acaba ne yapıyoruz da böyle kuyruğu eriyor ve bu sefer de iyileşirler mi

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2016 15:24
Tüm akvaryumu komple yıkayınca, filtre süngerlerini şunları bunları akvaryumdaki döngü sıfırlanıyor, bu döngünün en önemli aktörleri olan amonyağı zararsız hale çeviren nitrifikasyon bakterileri vardır bunlar ölüyor, birde tüm suyu değiştiriyorsanız, faydalı bakteriler nitrifikasyon bakterileri olmadığı için ve hızla değişen ortam su kimyası diyelim çeşmeden direk klorlu su dolduruyorsanız, amonyak hızlı yükselir ve yakıcı özelliği vardır balıklar erimeye başlar ince dokular önce erir kuyruk gibi ve ölümler hızla artar. Faydalı bakteriler tekrardan oluşana kadar. Tüm akvrayumu yıkamaya gerek yok. yarısının suyunu değiştirin yerine taze su koyun yeterlidir. Bir hastalık sorun yoksa akvaryumda hiç dengeleri fazla bozmamakta fayda var. Diyelimki akvaryumu yıkamak istiyorsun ozamanda en azından akaryumun yarısı kadar kendi sularını bidonlara ayırın akvaryumu yeniden kurunca bu suyu ekleyin. Aşağıdaki linki okursanız sıfırlanmış yahut sıfırdan başlayan bir akvaryumda neler oluyor anlarsınız. Şu an yapabileceğiniz en önemli şey ise, nitrifikasyon bakterilerinin oluşumu hızlandıran bir bakteri kültürü ekleyebilirsiniz akvaryuma örnegin Sera Nitrivec 50 ml , 18 TL gibi birşey kutusu. Her 50 litre akvaryum suyu için 20 damla damlatılabilir.

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/akvaryum_kurulumunda_sudaki_ilk_safha_k774280.asp[/URL]

Beğenenler: [T]186093,Kestane255[/T]
Teşekkür Edenler: [T]186093,Kestane255[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kestane255Çevrim Dışı

Kayıt: 19/05/2016
İl: Erzurum
Mesaj: 14
Kestane255Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2016 18:55
[QUOTE=mesutok]Tüm akvaryumu komple yıkayınca, filtre süngerlerini şunları bunları akvaryumdaki döngü sıfırlanıyor, bu döngünün en önemli aktörleri olan amonyağı zararsız hale çeviren nitrifikasyon bakterileri vardır bunlar ölüyor, birde tüm suyu değiştiriyorsanız, faydalı bakteriler nitrifikasyon bakterileri olmadığı için ve hızla değişen ortam su kimyası diyelim çeşmeden direk klorlu su dolduruyorsanız, amonyak hızlı yükselir ve yakıcı özelliği vardır balıklar erimeye başlar ince dokular önce erir kuyruk gibi ve ölümler hızla artar. Faydalı bakteriler tekrardan oluşana kadar. Tüm akvrayumu yıkamaya gerek yok. yarısının suyunu değiştirin yerine taze su koyun yeterlidir. Bir hastalık sorun yoksa akvaryumda hiç dengeleri fazla bozmamakta fayda var. Diyelimki akvaryumu yıkamak istiyorsun ozamanda en azından akaryumun yarısı kadar kendi sularını bidonlara ayırın akvaryumu yeniden kurunca bu suyu ekleyin. Aşağıdaki linki okursanız sıfırlanmış yahut sıfırdan başlayan bir akvaryumda neler oluyor anlarsınız. Şu an yapabileceğiniz en önemli şey ise, nitrifikasyon bakterilerinin oluşumu hızlandıran bir bakteri kültürü ekleyebilirsiniz akvaryuma örnegin Sera Nitrivec 50 ml , 18 TL gibi birşey kutusu. Her 50 litre akvaryum suyu için 20 damla damlatılabilir.

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/akvaryum_kurulumunda_sudaki_ilk_safha_k774280.asp[/URL][/QUOTE]
Akvaryumu salona taşıdığımız için dedim taşıyoruz bari dipten temizliyip güzel bi şekilde yerine koyalım. Ama yaptık artık, 2 gün oldu kuralo balıkların kuyrukları hala aynı ölüm yok ve çok hareketli yemek yiyorlar. Daha güçlü ve çabuk iyileşmeleri için dondurulmuş kan kurdu verdim suyun sıcaklığı da 30 derece çünkü hamile olanlar var ve sıcak da daha canlılar. İnşallah kayıp olmaz ne diyim bekleyip göreceğiz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gkhnydsÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/08/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 684
gkhnydsÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2016 19:01
Merhaba,
30 derece bence yüksek. 28 ideal olacaktır.

+1: [T]72854,mesutok[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir